Inzerce (Inzerce)
Investice  |  19.08.2024 15:50:13REKLAMA

Povídání o trzích: Jak analytici XTB hodnotí výsledky Big techu?

Aktuální výsledková sezóna je prakticky u konce. Jedinou velkou americkou společností, která ještě neoznámila své výsledky, je Nvidia. To ale nic nemění na tom, že už máme čísla z trhu jako celku. Jak si tedy společnosti vedly? Opravdu přichází prasknutí AI bubliny? Současnou situaci detailně probrali analytici XTB Tomáš Vranka, Marek Nemky a Tomáš Cverna v novém díle Povídání o trzích . V tomto článku přinášíme souhrn témat, které v epizodě zazněly.

První hlavní téma byl technologický gigant Apple. Ten měl v posledních čtvrtletích několik problémů, které před časem srazily jeho akcie poměrně výrazně dolů. Poslední čtvrtletí však bylo lepší, společnost se vrátila k výraznějšímu růstu tržeb i zisků a problémy v Číně postupně odeznívají. Apple je rozhodně jedním z technologických lídrů, se kterým je třeba počítat. Zdá se, že největší krize je zažehnána, nicméně i obři občas padnou a v případě špatných rozhodnutí a nepříznivých podmínek může postupně začít ztrácet podíl na trhu. Co tedy od Applu můžeme čekat dále? Přehrajte si nejnovější epizodu Povídání o trzích a zjistíte nejen to!

Druhou probíranou společností byl Microsoft. Ten si v posledním zhruba roce a půl vede velmi dobře a dá se říci, že je spolu s Nvidií hlavní tváří současné AI mánie. Nicméně právě skutečnost, že Microsoftu investoři velmi důvěřují a je vysoce naceněn, způsobuje, že od něj všichni očekávají jen perfektní výsledky. V případě Microsoftu však došlo k mírnému zakolísání, protože cloud Azure rostl o něco méně, než se očekávalo, což část investorů nelibě nesla. Je však třeba říci, že Azure i tak rostl o 29 %. Bude to ale v očích investorů stačit k ospravedlnění tak vysoké ceny?

Třetí společností na seznamu byl Alphabet, mateřská společnost Googlu. I ta dosahuje pěkných čísel, ale na výkonnost akcií má v poslední době negativní vliv množící se regulatorní problémy, které by mohly podkopat silnou pozici Googlu na trhu. Jak velké je toto riziko a co se v poslední době stalo? I to se dozvíte v nejnovějším díle podcastu Povídání o trzích!

Mluvilo se také o Amazonu, Tesle nebo společnosti Meta Platforms, kde byly ve všech případech výsledky také velmi zajímavé. Bez povšimnutí pak nezůstaly ani společnosti jako Intel, Berkshire Hathaway legendárního Warrena Buffetta, či streamingové platformy v čele s Netflixem, Disney a WBD. Na závěr pak pánové prošli také některé hlavní potravinářské firmy, jako jsou Coca-Cola, Pepsico, McDonald's či Celsius.

Není asi potřeba více zdůrazňovat, že je nejnovější díl Povídání o trzích opět doslova nabitý informacemi, které vám pomohou pochopit situaci na jednotlivých akciích, ale i na trhu jako celku. Pokud se chcete o daných tématech dozvědět více, celá nová epizoda Povídání o trzích, která má téměř tři hodiny, je zdarma dostupná na odkazu: https://cz.xtb.com/povidani-o-trzich

Investování je rizikové. Investujte zodpovědně.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.


Výsledky firem - tržby, zisk


Poslední zprávy z rubriky Investice:

Et   6:00  ECB ve stínu Fedu a americké ekonomiky Jan Berka (Roklen24)
St 21:29  Ondřej Jonáš: Český kapitálový trh je v regionálním srovnání slabý odvar Investicniweb.cz (Investičníweb, s.r.o.)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688