Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Akcie ve světě  |  08.08.2024 16:17:48

Společnost Air Products hlásí za třetí čtvrtletí roku 2024 zisk na akcii podle GAAP ve výši 3,13 USD a upravený zisk na akcii ve výši 3,20 USD

Společnost Air Products (NYSE:APD) oznámila výsledky za třetí čtvrtletí fiskálního roku 2024. Společnost dosáhla GAAP čistý zisk ve výši 709 milionů USD s GAAP marží čistého zisku 23,7 %, což představuje meziroční nárůst o 360 bazických bodů. Zisk na akcii GAAP byl ve výši 3,13 USD s nárůstem o 17 %. A upravený zisk na akcii ve výši 3,20 USD vykázal nárůst o sedm procent. Upravený zisk EBITDA ve výši 1,3 miliardy USD, narostl oproti loňsku o pět procent a upravená marže EBITDA ve výši 42,4 % se zvýšila o 260 bazických bodů.

Konsolidované výsledky za třetí čtvrtletí fiskálního roku 2024

Společnost Air Products oznámila výsledky za třetí čtvrtletí fiskálního roku 2024, včetně zisku na akcii podle GAAP z pokračujících činností ve výši 3,13 USD, což je o 17 % více než v předchozím roce. Čistý zisk podle GAAP ve výši 709 milionů USD vzrostl oproti předchozímu roku o 16 %, a to především díky příjmům za obchodní a majetkové aktivity z předchozího roku, příznivé cenotvorbě a dobře nastavenému obchodnímu mixu. Vyšší náklady způsobené plánovanou údržbou a inflací byly částečně kompenzovány vyšší produktivitou. Čistá marže podle GAAP ve výši 23,7 % se oproti předchozímu roku zvýšila o 360 bazických bodů, a to především v důsledku nižších poplatků týkajících se aktiv a díky příznivé cenové politice.*

Tržby za třetí čtvrtletí ve výši 3,0 miliardy dolarů se oproti předchozímu roku snížily o dvě procenta v důsledku dvouprocentního nepříznivého měnového vývoje, což bylo částečně kompenzováno o jedno procento nižšího promítnutí nákladů na energie a o jedno procento vyššími cenami.

Předseda představenstva, prezident a generální ředitel společnosti Air Products Seifi Ghasemi k výsledkům uvedl: "Náš upravený zisk na akcii ve třetím čtvrtletí ve výši 3,20 USD překonal náš předchozí výhled a oproti předchozímu roku vzrostl o sedm procent díky provozním výsledkům v Americe a Evropě a díky opatřením v oblasti cen i produktivity. Výsledky ukazují, že se soustředíme na provozování naší hlavní činnosti v oblasti průmyslových plynů, a naše upravená marže EBITDA je nejlepší v oboru. V průběhu čtvrtletí jsme oznámili významné milníky, včetně dlouhodobé smlouvy o dodávkách obnovitelného vodíku se společností TotalEnergies, která potvrzuje naši strategii a očekávaný růst trhu s čistým vodíkem. Naše výsledky jako vždy odrážejí tvrdou práci našich oddaných a talentovaných zaměstnanců a já jim chci za jejich přínos poděkovat."

Výhled

Společnost Air Products potvrzuje svůj předchozí celoroční výhled upraveného zisku na akcii pro fiskální rok 2024 ve výši 12,20 až 12,50 USD, což je o šest až devět procent více než v předchozím roce. Pro čtvrté čtvrtletí fiskálního roku 2024 činí výhled upraveného zisku na akcii společnosti Air Products 3,33 až 3,63 USD. Pro celý fiskální rok 2024 společnost nadále očekává kapitálové výdaje v rozmezí 5,0 až 5,5 miliardy USD.

Klíčové události

Čistý vodík a přechod na novou energetiku

Podpis dohody o dodávkách 70 000 tun zeleného vodíku ročně pomůže dekarbonizovat od roku 2030 severoevropské rafinerie společnosti TotalEnergies a zabránit tak vzniku přibližně 700 000 tun CO₂ ročně.

Oznámení dohody o prodeji technologických procesů a zařízení na zkapalňování zemního plynu (LNG) společnosti Air Products společnosti Honeywell za 1,81 miliardy dolarů. Transakce proběhne výhradně v hotovosti po obdržení obvyklých regulačních souhlasů do konce kalendářního roku.

Oznámení plánů na vybudování sítě veřejných multimodálních vodíkových čerpacích stanic od severní po jižní Kalifornii a podél hlavních dopravních koridorů transevropské dopravní sítě.

Zahájení zkušebního provozu nákladního vozidla Daimler Mercedes-Benz GenH2 v souladu s cílem společnosti Air Products převést svůj distribuční vozový park na vozidla s vodíkovým pohonem.

Hlavní činnost v oblasti průmyslových plynů

Oznámení plánů na výstavbu dvou nových jednotek na separaci vzduchu ve stávajících závodech společnosti v Conyers ve státě Georgia a v Reidsville v Severní Karolíně, které nahradí starší jednotky a budou sloužit dalšímu obchodnímu růstu.

Oznámení investice ve výši 70 milionů USD do rozšíření výroby membrán pro separaci a čištění plynů v Missouri, a to kvůli rostoucí poptávce aplikací pro získávání bioplynu a vodíku, jakož i potřebám zákazníků v oblasti využití dusíku pro letecký a kosmický průmysl a výrobu čistších paliv pro námořní průmysl.

Udržitelnost

Získání ratingu "A" v hodnocení MSCI v oblasti životního prostředí, sociální oblasti a správy a řízení.

Výsledky za třetí čtvrtletí fiskálního roku 2024 podle obchodních segmentů naleznete na webu společnosti v podrobné tiskové zprávě.

*Výsledky GAAP společnosti Air Products za třetí čtvrtletí běžného a předchozího roku zahrnují položky, které jsou upraveny v níže uvedených non-GAAP ukazatelích. Úpravy pro fiskální rok 2024 zahrnují čisté náklady ve výši 0,07 USD na akcii, a to především na složky penzijních plánů s definovanými požitky společnosti, které nesouvisejí se službami. Úpravy za předchozí čtvrtletí zahrnují náklady ve výši 0,23 USD na akcii z obchodních a majetkových opatření a také náklady na penzijní připojištění nesouvisející se službami ve výši 0,07 USD na akcii.


Air Products (NYSE: APD) je přední světová společnost zabývající se výrobou průmyslových plynů, která na trhu působí 80 let. Společnost se zaměřuje na zajištění energií, udržitelný rozvoj a rozvíjející se trhy. Dodává potřebné technické plyny, související vybavení a odborné aplikační poradenství desítkám průmyslových odvětví, od rafinérií, chemického a strojírenského průmyslu přes výrobu elektrotechniky, zpracovatelský průmysl, až po potravinářství. Air Products je rovněž světovým lídrem v dodávkách technologií a zařízení pro zpracování zkapalněného zemního plynu. Společnost vyvíjí, navrhuje, staví, vlastní a provozuje některé z největších světových průmyslových plynárenských projektů. To zahrnuje projekty v oblasti zplyňování, které udržitelně přeměňují bohaté přírodní zdroje na syntetický plyn pro výrobu vysoce hodnotné energie, paliv a chemikálií, projekty na zachytávání uhlíku a světové projekty bezuhlíkového vodíku, které podporují globální ekologickou dopravu a přechod na bezemisní energetiku.

Společnost dosáhla ve fiskálním roce 2023 obratu ve výši 12,6 miliard USD z operací v 50 zemích světa a její současná tržní kapitalizace činí přibližně 60 miliard USD. Více než 23 000 kvalifikovaných a talentovaných zaměstnanců je vedeno vyšším posláním společnosti Air Products vytvářet inovativní řešení přínosné pro životní prostředí, podporovat udržitelný rozvoj a řešit výzvy, kterým čelí zákazníci, komunity i celý svět


Výsledky firem - tržby, zisk






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688