Inzerce (Inzerce)
Investice  |  08.08.2024 14:42:24REKLAMA

SMC a ICT – tradingový fenomén roku 2024

CZ Strategie Smart money PR článek XTB

Ten, kdo se pohybuje ve světě tradingu, pravděpodobně už narazil na zkratky SMC nebo ICT. Jedná se o jedny z nejvlivnějších tradingových témat posledních let a pokud jste se k nim ještě nedostali, určitě byste to měli napravit. V tomto článku vám poskytneme základní představení těchto pojmů a ukážeme vám, kde si můžete tyto populární tradingové metody osvojit zdarma .

Pro ty, kteří se s těmito zkratkami ještě nesetkali, si pojďme na úvod tohoto článku stručně vysvětlit jejich význam:

● SMC je zkratka pro Smart Money Concepts (v překladu koncepty chytrých peněz) a představuje soubor technik, které retailovým obchodníkům mají pomoci s pochopením institucionálních objednávek, vyhledáváním vhodných obchodních příležitostí, přesnějšími vstupy a výstupy z pozic, vhodným risk/money managementem a pod.

● ICT znamená Inner Circle Trader, což je přezdívka člověka, který tyto koncepty v poslední době nejvíce popularizoval na YouTube a dalších sítích. Jeho celé jméno je Michael Huddleston a se svým obsahem na YouTube se nesmazatelně zapsal do historie tradingu. Právě on totiž ucelil a zpopularizoval SMC i další tradingové postupy tak, jak se to nepodařilo asi nikomu před ním.

Co to je Smart Money Concepts (SMC)?

Ve zkratce je tedy SMC obchodní přístup, který se zaměřuje na pochopení a napodobení jednání velkých institucionálních investorů, často označovaných právě jako „smart money". Základní myšlenka spočívá v tom, že tito velcí hráči mají významný vliv na pohyby na trhu a identifikací jejich chování mohou i retailoví obchodníci potenciálně získat výhodu.

Při použití této strategie obchodníci analyzují cenové pohyby s cílem identifikovat vzorce, které naznačují zapojení institucionálních hráčů. Mezi klíčové prvky patří bloky objednávek, zóny likvidity a mezery v reálné hodnotě (fair value gaps). Jedná se v podstatě o oblasti, kde budou pravděpodobně zadávány velké objednávky, a pochopením těchto zón mohou obchodníci předvídat potenciální cenové pohyby.

Co se ve video kurzu dozvíte?

Samotný kurz je rozdělený do čtyř epizod, které mají za cíl uvést do problematiky i naprosté nováčky. Nicméně pozdější epizody mohou být bezpochyby užitečné i pro zkušenější obchodníky, kteří by si na toto téma rádi rozšířili své znalosti.

Konkrétní obsah:

  1. video: Úvod do SMC
    První část je zaměřena především na teoretické pochopení celého konceptu a určení, pro koho je tato strategie vhodná. Jak tento koncept funguje na finančních trzích? Jaké jsou jeho hlavní výhody a nevýhody?

  2. video: Základní koncepty strategie
    Po úvodním představení se druhý díl již zaměří na praktické využití. Diváci se tak naučí identifikovat klíčové zóny nabídky a poptávky pomocí Orderblocks, pochopí tržní příkazy a techniku stop-loss hunting, a získají schopnost určovat trendy i tržní strukturu.
  1. video: Pokročilé koncepty a konfluence
    Třetí video pak dále staví na základních konceptech strategie, které rozšiřuje o komplexnější aspekty a techniky. Zazní například, jak spolu souvisí čas a cena, jak správně využívat Fibonacciho úrovně nebo co to je ‚‚Smart Money Trap” a jak se jí vyhnout.

  2. video: Checklist a praktická aplikace
    V posledním videu je následně představen poslední díl skládačky – jak vše správně složit dohromady a využít v praxi. Diváci se naučí, jak správně vytvořit vlastní obchodní checklist a také bude představeno několik reálných příkladů z trhu ve kterých se dá SMC aplikovat.

Pokud se tedy o Smart Money Concepts chcete dozvědět více, tento kurz může být ideálním úvodem do světa institucionálních hráčů! Celý kurz je zdarma dostupný na odkazu: https://vzdelavani.xtb.com/kurz-smart-money-concepts

CFD jsou komplexní nástroje a přicházejí s vysokým rizikem rychlé ztráty peněz v důsledku pákového efektu. 76 % účtů retailových investorů ztratí peníze při obchodování s CFD s tímto poskytovatelem CFD. Zvažte, zda rozumíte, jak CFD fungují, a zda si můžete dovolit podstoupit vysoké riziko ztráty peněz.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688