Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Pojištění  |  07.08.2024 15:10:45

Direct pojišťovna vstupuje na polský trh. Obsluhovat bude v Polsku 400 000 klientů

Praha/Varšava – Direct pojišťovna, přední česká pojišťovna známá svou jednoduchostí a přátelským přístupem, oznamuje svůj vstup na polský trh. Tento krok je součástí širší strategie společnosti rozšířit své působení mimo hranice České republiky.

„Je to významný krok nejen pro Direct pojišťovnu, ale pro celou skupinu Direct, protože to bude poprvé, kdy se posunujeme za hranice České republiky. Máme obrovskou pokoru a současně touhu přinášet lidem v Polsku jednoduchost, přátelskost a férové pojištění, které aktuálně využívá více než 500 000 lidí v České republice,“ uvedl Michal Řezníček, CEO Direct pojišťovny.

V rámci této expanze se Direct pojišťovna zpočátku zaměří na autopojištění. Společnost podepsala dohodu, podle které převezme současné portfolio od společnosti Wefox v Polsku. Direct plánuje zachovat stávající model spolupráce s polským brokerem Unext. Celá dohoda nyní čeká na posvěcení ze strany regulátorů.

Ravindra Nath z Wefox k dohodě dodává: „Jsem velmi hrdý na to, co jsme v Polsku společně s Unextem za poslední tři roky dokázali. Chceme zajistit hladký průběh celého prodeje, a především hladký přechod všech našich klientů k Directu. Vybírali jsme velmi pečlivě, kdo bude našim zákazníkům dodávat špičkové služby, a Direct pojišťovna byla ideální volba,“ doplňuje Ravindra Nath.

To potvrzuje také Cezary Świerszcz, generální ředitel společnosti Unext. „Naší nejvyšší prioritou je usnadnit celý přesun našich klientů s maximální rychlostí, přesností a nulovým rizikem pro klienty i distributory. Současně musím říct, že jsme nadšeni ze spolupráce s tak skvělým partnerem, jakým je Direct,“ doplňuje Świerszcz.

Pokud dohodu posvětí Česká národní banka, začne si Direct pojišťovna postupně přebírat 400 000 klientů na polské straně. „Zatím začneme s autopojištěním, ale moc rádi bychom postupně přidali i další produkty,“ dodává Řezníček. Pojišťovna v Polsku bude mít i pobočku. Díky spolupráci s brokerem Unext, který se stará o správu všech klientů, bude zatím Direct fungovat v Polsku vzdáleně a jen s úzkým týmem ve Varšavě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688