rsd.cz (ŘSD)
Z regionů  |  05.08.2024 16:18:00

Řídicí orgán Programu Doprava 2021-2027 schválil další projekt Ředitelství silnic a dálnic - Silnice I/16 Nová Paka, obchvat

Řídicí orgán Programu Doprava 2021-2027 schválil další projekt Ředitelství silnic a dálnicSilnice I/16 Nová Paka, obchvat“ 🛣

Dne 7.6.2024 Ministerstvo dopravy schválilo projekt Ředitelství silnic a dálnic s. p. v rámci Programu Doprava (20212027). Příspěvek Evropské unie z Evropského fondu pro regionální rozvoj je 85 % celkových způsobilých výdajů projektu a činí 1 788 930 238,50 .

Předmětem projektu je výstavba přeložky silnice I/16 v celkové délce 8,479 km v kategorii S 11,5/70, která je řešena jako jihovýchodní obchvat města Nová Paka. Realizací projektu dojde k odvedení tranzitní dopravy mimo obytnou zástavbu a sníží se tak zátěž obyvatelstva hlukem a exhalacemi. Dojde rovněž ke zvýšení plynulosti dopravy na silnici I/16, zkrácení jízdní doby a zvýšení bezpečnosti silničního provozu v městě Nová Paka, včetně bezpečnosti chodců.

Silnice I/16 je důležitou komunikací nadregionálního významu ve směru z Prahy do Krkonoš a také spojující závody automobilky Škoda v Mladé Boleslavi a ve Vrchlabí. V předmětném úseku je silnice I/16 v současnosti vedena ve své historické trase intravilánem města Nová Paka a svými směrovými, šířkovými a výškovými parametry již nevyhovuje potřebám provozu na silnici I. třídy. Trasa stávající silnice je vedena v blízkosti obytných domů. Obyvatelé města jsou tak obtěžováni hlukem a emisemi z automobilové dopravy. Vysoké dopravní zatížení s sebou přináší i negativní vlivy v podobě vytváření kongescí či zvýšeného rizika nehodovosti z důvodu prolínání chodců a cyklistů s automobily.

Cílem projektu je odvedení tranzitní dopravy mimo souvisle zastavěné území, odstranění současné zátěže obyvatelstva hlukem a exhalacemi z automobilové dopravy, zvýšení plynulosti dopravy, zkrácení jízdní doby a zvýšení bezpečnosti silničního provozu v městě Nová Paka.

Více ℹ️nformací naleznete na našem webu: www.rsd.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688