Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Akcie ve světě  |  10.10.2003 09:06:22

Souhrn 9.10. na trzích USA


Dow a Nasdaq dosáhly nových ročních maxim

 

Dow Jones oslavil jednoleté výročí nového býčího trendu dosažením nového maxima v roce 2003. Také technologický Nasdaq dosáhl ročního maxima. Trhy otevřely obchodní den velmi vysoko, když byly podpořeny dalším znakem sílícího trhu práce, silnými výsledky internetového prodejce Yahoo! a velmi slušnými prodeji retailových řetězců v září.

Odpoledne indexy část svých zisků umazaly, neboť si investoři rozhodli pro částečné vybírání zisků. Růst technologických titulů byl tažen akciemi Yahoo, které vzrostly o více jak 10%, když společnost překonala očekávání analytiků ohledně zisku za třetí čtvrtletí a zároveň zvýšila odhad zisku na celý rok. U.S. Bancorp Piper Jaffray zvýšila ocenění akcií z „outperform“ na „strong buy“ a Deutsche Securities z „hold“ na „buy“.

Pozitivní zprávou z trhu práce je snížení počtu lidí, kteří šli v minulém týdnu poprvé žádat o podporu v nezaměstnanosti. Toto číslo kleslo o 23 tisíc a výrazně tak překonalo očekávání analytiků. Navíc se jedná o nejnižší číslo od února letošního roku.

Před otevřením ohlásily zisk v souladu s očekáváním prodejce léků Abbott Laboratories a síť hotelů Marriott International. Po uzavření trhů ohlásila firma Juniper Networks zisk za třetí čtvrtletí ve výši 4 centy na akcii, čímž o 1 cent předčila očekvání.



Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec