Ing. Zbyněk Kalousek (Coinbank)
Okénko kryptoměny  |  31.07.2024 16:08:31

Nový výzkum předpovídá cenu bitcoinu, etherea a solany

Ilustrační obrázek | zdroj: CoinBank https://coinbank.cz/portal-o-kryptomenach

Společnost CoinGecko realizovala na přelomu června a července (od 25. června do 8. července) výzkum s cílem zjistit, jak by se mohl vyvíjet kurz předních kryptoměn jako Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) a Solana (SOL) v aktuálním cyklu. Do výzkumu se zapojilo přes 2500 účastníků (2558), kteří odpovídali na výzkumnou otázku, jaká bude, dle jejich uvážení, maximální cena bitcoinu, etherea, nebo solany v tomto cyklu. Mezi oslovenými byli poměrně zastoupeni obchodníci, investoři, vývojáři a uživatelé. Výzkum tak celkem dobře dává náhled na náladu na trhu a poskytuje přibližnou představu o očekávaných tržních trendech.

Očekávaná cena bitcoinu

Z výzkumu vyplynulo, že více než respondentů (43,7 %) si myslí, že by v současném cyklu mohl bitcoin pokořit psychologickou hranici 100000 dolarů. Pokud bychom však vzali jen odpovědi respondentů, kteří se angažují v bitcoinu delší dobu, tzn. 2 a více cyklů, byla by důvěra v prolomení úrovně 100000 dolarů ještě větší. U uživatelů, kteří se aktuálně nachází ve druhém cyklu, se jedná o 50,5 % respondentů, u ještě starších účastníků (3. a více cyklů) se dokonce jedná o 51,8 % respondentů, kteří věří, že tato hranice bude v průběhu cyklu pokořena. Tak velká důvěra signalizuje silný optimismus na trhu.


Naopak takřka uživatelů (19,2 %), kteří se angažují v bitcoinu teprve krátce, se domnívá, že bitcoin bude spíše oscilovat v okolí své rekordní výše, tj. v rozmezí 71 až 75000 dolarů. V rámci všech účastníků výzkumu se pak jedná jen o 15 % respondentů, kteří zaujímají spíše medvědí postoj a nepředpokládají výraznější růst bitcoinu. Bitcoin v rozmezí mírnějšího pásma 76 až 90000 dolarů vidí zhruba 24,2 % respondentů.

Průzkum předpovědi ceny bitcoinu (upraveno autorem) | zdroj: CoinGecko https://e.infogram.com/b618594e-7fc4-4e48-b71c-c364732b9424

Očekávaná cena etherea

Sentiment investorů ohledně etherea vykazuje širší rozpětí očekávání. Zajímavostí je, že takřka shodný počet respondentů je skeptický k výkonnosti etherea v následujícím 4letém období co se do růstu hodnoty týče a naopak optimistický, že prolomí hranici 10000 dolarů. To, že ethereum nevyužije svůj potenciál a posílí maximálně do úrovně 5000 dolarů, si myslí 19,2 % respondentů. Oproti tomu 20,6 % respondentů věří v lepší zítřky, když se domnívá, že ethereum posílí nad 10000 dolarů.

Průzkum předpovědi ceny etherea (upraveno autorem) | zdroj: CoinGecko https://e.infogram.com/fd0bf6a4-6e1d-417f-8338-6ca4003c8898

Toto rozdělení poukazuje na probíhající debaty v rámci komunity Etherea, které jsou ovlivněny jeho relativně pomalým výkonem. Ethereum od začátku roku do současnosti vzrostl pouze o 35 %. Naproti tomu kryptoměny jako jsou bitcoin, nebo solana si vedly mnohem lépe. Bitcoin dokázal posílit o 51 %, solana si připsala ještě lepší výsledek, když vzrostla dokonce o 65 %.

Markus Thielen, vedoucí výzkumu ve společnosti 10x Research, ve svém příspěvku na stránkách společnosti k výkonu etherea a solany uvedl, že kryptoměna solana aktuálně těží z emise různých meme coinů, které byly vydány na platformě Solany. Doslova řekl, že:

„Tento cyklus je spíše o emisi meme coinů na Solaně, a to je důvod, proč Solana překonává výkonnost, protože uživatelé potřebují kupovat SOL – ale ne ETH.“.

Očekávaná cena solany

I když solana aktuálně svou výkonností předčí jak ethereum, tak i bitcoin, respondenti jsou k jejímu výraznějšímu růstu spíše skeptičtí. Takřka čtvrtina účastníků výzkumu (24,9 %) se domnívá, že solana v následujících čtyřech letech neprolomí úroveň 300 dolarů.

Naopak býčí sentiment solaně přisuzuje jen 10,6 % respondentů. Tzn., že zhruba desetina obchodníků věří, že by solana mohla posílit dokonce nad úroveň 1000 dolarů. Svůj názor často dávali do souvislosti s případným povolením spotových ETF se solanou. To, že by solana měla v průběhu následujících let více než zdvojnásobit svou hodnotu, si myslí většina účastníků průzkumu. Navzdory všeobecnému optimismu však zůstává přesná trajektorie solany předmětem spekulací, přičemž předpovědi se různí.


Průzkum předpovědi ceny solany (upraveno autorem) | zdroj: CoinGecko https://e.infogram.com/68ab8971-62f8-4de5-afbc-1aec70ce10a3

Závěr

Průzkum odhaluje různou míru optimismu a opatrnosti mezi třemi nejdiskutovanějšími kryptoměnami a zkušenostmi investorů. Zatímco zkušení investoři vykazují býčí výhled, zejména v případě bitcoinu, nově příchozí investoři jsou konzervativnější. Investoři by však měli vzít na vědomí, že ačkoli tento průzkum nabízí přehled současných nálad, před přijetím investičních rozhodnutí je nezbytné provést důkladný průzkum a zvážit osobní finanční situaci.

Informace obsažené v tomto článku neslouží jako investiční rady. Jsou jen pro informační účely.


Nákup kryptoměn CoinBank

Ing. Zbyněk Kalousek

Vystudoval ekonomii a management na Masarykově univerzitě v Brně. V minulosti se věnoval analýzám finančních trhů. K této činnosti se po kratší odmlce opět navrací. Spoluzakladatel společnosti, která se zabývá poradenstvím a akreditovaným vzděláváním. Spolupracuje s několika dalšími firmami. Svět kryptoměn vnímá jako progresivní část trhu, která nabízí plno příležitostí, ale zároveň skýtá plno nástrah, od decentralizace, apolitický přístup, k velké volatilitě kurzů, až k čím dál náročnější těžbě kryptoměn.


CoinBank

Od roku 2021 spolupracuje se společností MipSoftware, která provozuje směnárnu s kryptoměnami CoinBank a burzu s kryptoměnami CoinBank Trader. Obě platformy jsou zajímavé zejména pro středoevropskou klientelu. Skrz své produktu propojuje koncové uživatele s největšími světovými kryptoburzami a nabízí příjemné uživatelské prostředí. Pro českého klienta je nejspíš nejpříjemnější funkce obchodování prostřednictvím české měny. Široká nabídka kryptoměn, přístup k největším světovým burzám, to jsou předpoklady pro zajímavou spolupráci.

Více informací na https://coinbank.cz/.

01.08. 20:22  Oprava (Jirb)
Diskuse je uzavřena

Poslední zprávy z rubriky Okénko kryptoměny:

Po 16:11  Společnost PayPal umožňuje firemní transakce v kryptoměnách Ing. Zbyněk Kalousek (Coinbank)
08.10.2024  Zájem o bitcoin v Česku neklesá i přes klesající cenu Martin Stránský (WBTCB)
02.10.2024  Visa spouští platformu pro správu tokenizovaných aktiv Ing. Zbyněk Kalousek (Coinbank)
25.09.2024  Přinášíme Vám novou verzi naší mobilní aplikace Martin Stránský (WBTCB)
24.09.2024  Největší slabiny kryptoměn, které brání většímu růstu Ing. Zbyněk Kalousek (Coinbank)

Přečtěte si také:

02.09.2024Velké srovnání Solany, Etherea a Bitcoinu Ing. Zbyněk Kalousek (Coinbank)
13.04.2023Cena Etherea překonává hranici 2000 USD X-Trade Brokers (XTB)



Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688