Proventus Finance a.s. (Proventus Finance a.s.)
Akcie ve světě  |  09.10.2003 09:23:38

Souhrn 8.10. na trzích USA


Zisk Yahoo! udělal velký skok

Společnost Yahoo! dnes oznámila zisk 65,3 milionů dolarů, tedy 10 centů na akcii, což představuje více jak dvojnásobek zisku dosaženého ve stejném období minulého roku. Společnost zároveň zvýšila odhad zisku na celý rok. Příjmy meziročně vzrostly o 43%. Po ohlášení této zprávy se akcie obchodovaly na after-marketu o 51 centů výše, když si předtím připsaly zisk 1 dolar.

Akciové indexy dnes ukončily obchodování po pěti ziskových dnech mírně v mínusu. Výnosy z desetiletých dluhopisů mírně klesly. Dolar opět oslaboval jak vůči yenu tak i vůči euru. Počet žádostí o hypotéku v minulém týdnu díky klesajícím hypotečním sazbám vzrostl.

Po uzavření trhů ohlásil výsledky biotechnologický gigant Genentech. Ve třetím čtvrtletí dosáhl zisku 29 centů na akcii, což je meziroční nárůst o 12 centů. Příjmy vzrostly o 26%. Ráno ohlásil zisk 51 centů na akcii retailový řetězec Costco Wholesale a překonal tak o 4 centy očekávání. Příjmy vzrostly meziročně o 11%. Nejlepší akcií z S&P 500 byl evropský softwarový gigant SAP AG, ohlásil, že prodeje licencí ve třetím čtvrtletí výrazně převýšily i ta nejoptimističtější očekávání. AkcieNěmecku vzrostly o 15%, v New Yorku o více jak 14%.

Společnost SoundView zvýšila cílovou cenu akcií IBM ze 105 na 110 dolarů v očekávání, že IBM příští týden překoná předpovědi analytiků ohledně zisku za třetí čtvrtletí. Credit Suisse First Boston zvýšil cílovou cenu Amazon.com na 65 dolarů.

General Electric a Vivendi Universal dnes oficiálně ohlásily dohodu o spojení amerických aktiv Vivendi s NBC, kterou vlastní GE. Dohoda vytvoří konglomerát v hodnotě 43 miliard dolarů a ponese název NBC Universal. GE bude vlastnit 80% a Vivendi 20%.

 



Tyto zprávy pro vás vytváří Proventus Finance a.s.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec