Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Investice  |  22.07.2024 11:52:54

Začala výstavba Panattoni Business Parku Kladno. Investice do moderní průmyslové zóny na brownfieldu po ocelárně Poldi dosáhne 3 miliard korun

výstavba Panattoni Business Parku Kladno

Pro investiční skupinu RSJ zahájila přední světová developerská společnost Panattoni výstavbu Panattoni Business Parku Kladno. Moderní průmyslový areál vyroste na místě bývalé ocelárny Poldi Kladno. Tento významný brownfieldový projekt revitalizuje historicky významné průmyslové území a přinese nové ekonomické příležitosti pro region.

Panattoni Business Park Kladno bude tvořen dvěma moderními halami o celkové podlahové ploše 88 500 m², přičemž hala A nabídne 55 500 m² a hala B poskytne 33 000 m². Zemní práce začaly v červenci 2024 a dokončení haly A se očekává ve druhé polovině roku 2025. Termín dokončení haly B bude stanoven dle harmonogramu s konkrétním nájemcem​​. Aktuálně na pozemku probíhá demolice podzemních částí původních objektů a hrubé terénní úpravy. Celková výše investice RSJ Investments do projektu dosáhne přibližně 120 milionů eur (3 miliardy korun).

„Projekt revitalizuje historické průmyslové území, ale také přináší moderní a ekologicky šetrné technologie. Výstavba Panattoni Business Parku Kladno je pro nás velkým závazkem a chceme zde opět ukázat, jak mohou moderní průmyslové areály přispívat k udržitelnému rozvoji měst a regionů. Velmi si totiž vážíme spolupráce s místní samosprávou a chceme společně znovu navázat na historii Kladna a jeho bohatou průmyslovou tradici,“ říká Jan Andrejco, Regional Development Director společnosti Panattoni.

Areál bývalé ocelárny Poldi Kladno, vybudovaný v 19. století, se po mnoha letech chátrání dočká významné transformace. Projekt zahrnuje demolici starých budov a sanaci znečištěného území, která probíhá právě nyní. Rozsáhlá nefunkční oblast tak bude nahrazena moderními průmyslovými halami, což významně zlepší ekologickou i ekonomickou hodnotu území. Recyklace materiálů a náhradní výsadba původních druhů zeleně jsou klíčovými prvky tohoto projektu. V průběhu výstavby bude dodržen plán odpadového hospodářství s cílem minimalizace staveništního odpadu uloženého na skládku. Již nyní probíhá v maximální možné míře recyklace lokálního stavebního materiálu z demolic. Tím se zásadně sníží počet nákladních vozů se stavební sutí mimo areál přes městské komunikace.

Investiční skupina RSJ jakožto investor projektu věří, že vznikající areál bude sloužit nejen pro logistiku a výrobu, ale také jako místo, které přispěje k rozvoji místní ekonomiky a ke tvorbě nových pracovních míst, čímž se výrazně zvýší kvalita života obyvatel Kladna a okolí. „Těší nás, že se můžeme podílet na revitalizaci největšího středočeského průmyslového brownfieldu v největším městě Středočeského kraje a přispět tak ke znovuobnovení hospodářského potenciálu regionu,“ říká Marcel Kolesár, asset manažer investiční skupiny RSJ.

Nové haly budou aspirovat na certifikaci udržitelnosti dle standardu BREEAM New Construction na vysoké úrovni Excellent. Budovy budou vybaveny moderními technologiemi, včetně fotovoltaických elektráren a tepelných čerpadel. Nové technologie, které budou v halách implementovány, zahrnují také inteligentní řízení spotřeby energie a recyklaci vody, což zajišťuje nejen efektivní provoz, ale také minimalizaci dopadů na životní prostředí. Součástí infrastruktury budou i dobíjecí stanice pro elektromobily.

Lokalita se může pochlubit výbornou dopravní dostupností. V blízkosti se nacházejí dálnice D5, D6 a D7, železniční zastávka Kladno-Švermov a Letiště Václava Havla Praha. Ve výstavbě je i rychlodráha propojující Prahu, letiště a Kladno, která ještě zvýší atraktivitu této lokality. Dále bude vybudována nová křižovatka, která zlepší organizaci dopravy, a plánovaný propoj přispěje k efektivnější kamionové dopravě.​​

výstavba Panattoni Business Parku Kladno 

„Město Kladno vítá tuto investici, která je v souladu s rozvojem města, zvyšováním kvality prostředí a rostoucí nabídkou nových bytů. Jde o důležitý krok k proměně jednoho z největších průmyslových brownfieldů v zemi. Význam této investice by si měl uvědomovat i stát s krajem a její daňový výnos vložit do rozvoje navazující dopravní infrastruktury, především do silničního napojení areálu, do jehož části vedoucí městem významně investovalo město Kladno napůl s investorem a které by bylo vhodné prodloužit až k napojení na silnici 1. třídy, respektive dálnici. Uvítali bychom také prodloužení modernizované železniční trati do stanice Dubí, která se nachází v blízkosti areálu Poldi a uprostřed intenzivně se rozvíjející rezidenční zástavby,“ uzavírá Ondřej Rys, radní pro oblast rozvoje města Kladna.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku


Poslední zprávy z rubriky Investice:

Pá 16:58  Týden na akciových trzích: Indexy mírně korigovaly rekordní úrovně - Komentář Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Pá 16:21  Data tento týden vyznívala v neprospěch dolaru (Komentář) Investiční bankovnictví (Komerční banka)
Pá 15:40  DIP si našel své místo na trhu, zatím si jej sjednalo 53 000 osob Tisková zpráva (Tisková zpráva)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688