mpsv.cz (MPSV)
Dávky a příspěvky  |  22.07.2024 10:21:00

Úřad práce ČR vyplatil již přes 95 % mzdových nároků zaměstnanců Liberty Ostrava

Minulý týden bylo přímo v Liberty Ostrava 10 mobilních týmů Úřadu práce, které pomohly 2 763 zaměstnancům s podáním žádostí o vyplacení mzdových nároků za další měsíc, konkrétně za červen. Přes 95 % žádostí o vyplacení mzdových nároků za květen bylo k dnešku vyplaceno. U zbývajících žádostí probíhá správní řízení.

„Žádosti opět rozvážíme za přísných bezpečnostních opatření do celé republiky, abychom všechny opět stihli vyřídit v co nejkratším čase, a abychom zároveň měli v Ostravě volné kapacity na poradenství, které nyní zaměstnanci Liberty Ostrava potřebují,“ komentuje situaci generální ředitel Úřadu práce Daniel Krištof a upozorňuje, že se potřeby zaměstnanců v červenci změnily: „V červnu s námi řešili téměř výhradně uspokojení svých mzdových nároků, nyní je množství otázek, které řeší, mnohem širší.”

Úřad práce bude přímo v Liberty Ostrava se svými mobilními týmy působit minimálně až do středy 24. 7. 2024. Díky skvělé spolupráci s personálním oddělením Liberty Ostrava probíhá podávání žádostí hladce a bez komplikací: „Se zaměstnanci jsme v kontaktu, v této oblasti nečekáme problém. Koneckonců zaměstnanci Liberty si platili v pojistném na sociální zabezpečení právě to, aby od nás v krizové situaci tuto finanční pomoc dostali. Od toho jsme tady,” konstatuje Daniel Krištof.

Experti Úřadu práce poskytli minulý týden podrobnější poradenství zhruba polovině zaměstnanců. Nejčastěji s nimi řešili oblasti pracovně právních otázek, zejména možnosti ukončení pracovního poměru. Dále to pak byla evidence uchazečů o zaměstnání a podpora v nezaměstnanosti a rekvalifikace, s nimiž mohou zaměstnanci začít ještě v době trvání pracovního poměru. Experti Úřadu práce umí poradit, o které kvalifikace je aktuálně na lokálním trhu práce největší zájem, a jak tedy nejlépe směřovat rozhodování zaměstnanců. Vedle toho se zaměstnanci Liberty ptají na důchody a možnost odchodu do předčasného důchodu. V mobilních týmech jsou proto k dispozici i specialisté z České správy sociálního zabezpečení. Poslední oblastí je pak možné využití relevantních dávek (například příspěvek na bydlení).

Na Úřad práce se zároveň obracejí zaměstnanci společností navázaných na Liberty, aktuálně Liberty Metal Recycling Czech, konkrétně 39 zaměstnanců, a Liberty Engineering Products Ostrava - 190 zaměstnanců.

„V Moravskoslezském kraji bylo v červnu 11 745 volných pracovních míst, o 404 více než v květnu,“ doplňuje Daniel Krištof a dodává: Dobrá zpráva je, že máme díky Ministerstvu práce a sociálních věcí dostatek prostředků z Evropské unie na poradenství a rekvalifikace a jsme tak připraveni lidem pomoci.“

Ke stažení

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Výpočet čisté mzdy v roce 2024



Více zpráv k tématu Mzdy









Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688