David Varga (Fintokei)
Okénko BIG EXPERT  |  15.07.2024 12:48:30

Výhody propojení Fintokei s Purple skupinou

Prop trading odvětví má za sebou poměrně kritický půlrok. Zanikla velká část nadějných jmen a mnozí mluví o splasknutí bubliny. Fintokei však pokračuje neohroženě dál. A vděčí za to také svému propojení s Purple skupinou.

Nedávno jsem se zde zamýšlel nad tím, zda se v prop trading odvětví dočkáme regulace. A v rámci toho jsem nastínil zasazení Fintokei do kontextu Purple skupiny - tedy do symbiotického ekosystému Fintech firem, jehož součástí je také broker Purple Trading, kterého jsem pomáhal před lety zakládat, nebo například Purple Ventures fond, investující do nadějných středoevropských startupů.


Dnes bych tuto svou úvahu trochu dále rozvedl a zmínil, jaké další výhody z propojení s Purple skupinou vznikají pro Fintokei a co to znamená pro klienta, který se u Fintokei rozhodne zakoupit některý z našich tradingových programů a nastartovat tak svou kariéru ve světě online tradingu.

Výhody propojení Fintokei s Purple skupinou

Kořeny “fialové skupiny” sahají do roku 2007. Tehdy na myšlence zdokonalení technologického propojení mezi brokery a investory začaly vznikat první fintech projekty. Dnes, po více než 15 letech zaměstnává Purple skupina přes 250 odborníků po celém světě. Purple firmy, které ji tvoří, mezi sebou navíc fungují v symbiotickém vztahu. Fintokei, jakožto jakýsi finální dílek této 15 let budované skládačky, z tohoto vztahu těží patrně nejvíce. Zde jsou konkrétní příklady:

Legislativa a regulace 

Mezi firmy, které jsou v portfoliu Purple skupiny, jsou například i brokerské společnosti, kde najdete také Purple Trading. Jedná se o regulovaného CFD Forex brokera a portfolio management společnost, působící na území EU, který je českým obchodníkům určitě dobře znám. Legislativní prostředí EU je známé svými regulatorními podmínkami zaštiťujícími obchodování na finančních trzích, které jsou často přísnější než ve zbytku světa. Lze říci, že klienti, kteří obchodují s brokery, regulovanými na území EU, se mohou spolehnout na daleko vyšší standard zabezpečení i právních ochran, než v případě off-shore brokerů.


Přestože ne všechny brokerské společnosti z Purple skupiny jsou regulovány na území EU, jako je tomu u Purple Trading, ty nejpřísnější bezpečnostní standardy však mezi sebou sdílí. A právě z toho může Fintokei čerpat. Například v případě, že by došlo k regulaci prop trading odvětví.

Technické zázemí

Evaluační prop tradingové společnosti, jako je Fintokei, potřebují ke svému fungování přístup na finanční trhy. Zajistit něco takového je technicky i finančně velice náročným procesem, a tak se prop firmy musí často spoléhat na brokery třetích stran. Díky svému začlenění do Purple skupiny má Fintokei možnost využívat servery hned několika spřízněných brokerů.


To je pro nás ve Fintokei obrovskou výhodou, co se týče dlouhodobého fungování. Už minule jsem totiž zmiňoval, že za velkou vlnou uzavírání prop firem, ke kterému došlo v uplynulém půlroce, často stála výpověď spolupráce ze stran brokera. Tento scénář tak Fintokei skutečně nehrozí.

 

 Co to znamená pro klienty Fintokei? 

 Možnost obchodovat bez omezení

Díky provázanosti firem v rámci Purple skupiny, výše zmíněného technického zázemí a více než 15 letům zkušeností z fintech odvětví, se mohou klienti Fintokei spolehnout na to, že u nás mohou obchodovat v podstatě bez omezení. Podmínky ve Fintokei se tak velice blíží standardnímu tradingu u brokera.


Samozřejmě, některé podvodné techniky, které mohou využívat specifických nastavení obchodní infrastruktury, a tím zhoršovat podmínky i ostatním klientům, jsou zakázány. Avšak obchodování za použití tzv. tradingových robotů či během vyhlašování důležitých makroekonomických zpráv, které jsou velmi oblíbené mezi obchodníky, leč často omezovány prop trading společnostmi, jsou u nás až na drobné výjimky povoleny.


Stejně tak si uvědomujeme, že prop trading láká nemalé procento jedinců, kteří v něm vidí prostředek k rychlému zbohatnutí hazardními způsoby. Počet těchto tzv. “střelců” chceme v našich řadách co nejvíce omezit a spíše zájemcům o trading ukázat, že obchodování je o systematickém a precizním přístupu. Proto jsme nedávno zavedli tzv. anti gambling pravidla a consistency rules. Jejich účelem je nasměrovat klienty právě k systematickému obchodování.

Nasloucháme vašim požadavkům

Když se v prostředí online tradingu pohybujete takovou dobu jako brokeři v rámci Purple skupiny, máte kromě zkušeností také určité konexe a prostředky. To se v realitě promítá do škály nástrojů, platforem a produktových inovací, kterými brokeři jako Purple Trading oplývají. Pro klienty Fintokei to znamená, že si mohou klást opravdu vysoké nároky na technologickou výbavu i úroveň služeb a my jim v tomto ohledu vyhovíme. Jeden příklad za všechny může být bohatá nabídka obchodních platforem. Ta se navíc zanedlouho rozroste o naprostou špičku ve svém oboru. O co jde si zatím nechám pro sebe, ale až nastane ten správný čas, určitě se o tom dozvíte.

Fintokei není rychlokvaška

Kromě technických výhod a bohatých zkušeností, čerpá FIntokei také ze způsobu, jakým Purple Group přistupuje k businessu. Máme toho totiž za sebou už opravdu hodně, a díky tomu si troufám říct, že dokážeme business vést efektivněji. Co to znamená pro klienty Fintokei? Například to, že dokážeme nabídnout lepší ceny než konkurence. Zároveň toho ale ještě spoustu plánujeme a jak s Fintokei tak s Purple Trading máme dlouholeté ambice, takže věřím, že v dnešním nejistém světě rychlokvašek a pomíjivé slávy a rozmachu mladých prop firem přes sociální média nabízíme zajímavější a stabilnější alternativu. Takovéto zázemí žádná jiná prop firma ani broker v Česku a na Slovensku neposkytuje, a myslím, že si to dnes uvědomuje víc a víc obchodníků.

David Varga

Davidova vášeň pro finanční trhy se zrodila na prestižní ekonomicko-správní a právnické fakultě v Brně a rychle ho katapultovala na popředí finančního světa. Po studiích se zapojil do fintech revoluce jako klíčový hráč v jedné z průkopnických firem Purple holdingu, kde jeho talent a odhodlání vykrystalizovaly v podobě spoluzakladatele brokera Purple Trading. David vždy zastával názor, že obchodní talent může být skrytý v každém z nás. Snil proto o vytvoření platformy, která by umožňovala rozvíjet potenciál talentovaných obchodníků, nehledě na jejich finanční zázemí. Tento sen se stal skutečností, když po letech pečlivého plánování a sbírání zkušeností vzniklo Fintokei – moderní prop tradingová společnost, která svou premiéru slavila na náročném japonském trhu.


Fintokei

Fintokei je moderní česká prop tradingová firma, která cílevědomým obchodníkům otevírá dveře ke kariéře v tradingu - bez ohledu na jejich finanční zázemí. Díky jedinečným programům jako jsou ProTrader a inovativní SwiftTrader mohou talentovaní obchodníci naplno rozvinout svůj potenciál na účtech s vysokým kapitálem patřícím společnosti, ale nechat si podstatnou část zisků.

Naším cílem je najít nadané obchodníky a těm dát možnost se ve světě tradingu uchytit na profesionální úrovni. Fintokei totiž není jen další obyčejná prop tradingová firma. Jsme součástí Purple Holding, skupiny s bohatou historií v oblasti fintech, založenou v roce 2007. Naše zkušenosti a zázemí nám proto umožňují poskytnout traderům nejen kapitál, vzdělání a nástroje, ale také jasný plán pro nastartování jejich kariérního růstu.

Více informací na https://www.fintokei.com/cz/.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688