OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
Pojištění  |  09.07.2024 16:40:00

Pojištění dlouhodobé péče nabízí 3 pojišťovny. Srovnání produktů od Partners

Finančně poradenská společnost Partners letos postupně spouští zprostředkování nové produktové řady v oblasti krytí životních rizik – jde o pojištění dlouhodobé péče. Tento produkt je navržen tak, aby poskytoval klientům finanční zabezpečení v případě, že se o sebe nebudou schopní sami postarat a zůstanou závislí na pomoci další osoby, ať už kvůli nemoci, úrazu nebo stáří.

Postupné rozšiřování služby s velkým potenciálem

Pojištění dlouhodobé péče představuje v oblasti životního pojištění velkou změnu, již dlouho zde něco takového nebylo. Toto pojištění otevírá dveře ke klientům, které jsme dosud životním pojištěním nemohli tolik oslovit. Jedná se především o starší osoby, hlavní cílová skupina začíná ve věku 45 až 50 let a více. Nabídka však bude zajímavá i pro mladší ročníky. Velký potenciál má pojištění i u zaměstnavatelů, rozšiřuje totiž možnosti zaměstnaneckých benefitů,“ říká Jan Brejl, obchodní ředitel Partners.

Pojištění dlouhodobé péče řeší situace, kdy se klient stane závislým na pomoci druhých. V takovou chvíli lidem standardně pomáhá stát v podobě příspěvku na péči a existují 4 stupně závislosti. Příspěvek na péči ale ve většině případů lidem na pokrytí nákladů na péči nestačí. „Je třeba mít vlastní rezervy nebo pojištění. Pojišťovny zatím nabízí krytí 3. a 4. stupně, některé i 2. stupeň. Z našich statistik vyplývá, že závislí na péči se stávají především lidé starší 70 , 75 let,“ konstatuje Pavel Krejčík, pojistný analytik Partners.

Daňová uznatelnost výhodou

Pojištění také podporuje stát v podobě daňové uznatelnosti. Od začátku roku 2024 tak toto pojištění daňové zvýhodnil spolu s doplňkovým penzijním spořením, investičním životním pojištěním a DIP. Pro všechny platí společný limit 48 000 ročně ze strany klienta a 50 000 ročně ze strany zaměstnavatele. „Oproti ostatním třem produktům se dlouhodobá péče liší v tom, že daně si může uplatnit jiná než pojištěná osoba. Například třicetiletý syn pojistí svého šedesátiletého otce. Pojištěný tak bude otec, syn si sníží své daně,“ zmiňuje Pavel Krejčík a dodává, že se na trhu jedná o zcela nový produkt, který bude třeba lidem správně představit a vysvětlit.

Jeho velkým plusem je, že umožní lidem zaměřit se na detailní plánování financí i v postproduktivním věku. Navíc reflektuje rostoucí potřebu zabezpečení ve stáří a komplexního finančního plánování včetně péče o starší generace. Zároveň otevírá důležitou diskusi o tom, kolik je potřeba finančních prostředků na péči, když je člověk závislý na pomoci další osoby. „Jak se příjmy mladých mohou změnit, pokud se budou starat o rodiče či prarodiče? To je velké téma. A je správné, že nyní dokážeme nabídnout komplexní řešení pro klidnou budoucnost všech generací. Není to jen o pojištění, ale o celkové finanční strategii pro postproduktivní věk, často kombinující pojištění a vlastní finanční rezervy,“ upozorňuje Jan Brejl.

Tři různé produkty aktuálně na trhu, další se chystají

Aktuálně na trhu existují již tři produkty pojišťoven Kooperativa, Simplea a NN. Jsou poměrně odlišné, takže lidé už dnes mají zajímavou možnost volby podle svých představ. Ostatní pojišťovny produkt zatím připravují a objevit by se měly ve 4. kvartálu 2024, kdy plánují produkt představit Uniqa, ČPP nebo Allianz. Pro rok 2025 se chystá s pojištěním na trh také Generali ČP, MetLife a Pillow.

Kooperativa pojišťovna

Jedná se o samostatný produkt Pojištění soběstačnosti FLEXI. Produkt Kooperativy bude pro všechny klienty, bez omezení.

Výhody Kooperativy:

  • Doživotní krytí (není zde výstupní věk).
  • Umožní krýt i druhý stupeň závislosti (na 50 % pojistné částky).

Simplea pojišťovna

Jde o jedinečný produkt, který garantuje umístění v partnerských pečovatelských zařízení, proto je nabídka zatím omezena na klienty Simpela. Zároveň vzniká nemovitostní fond Ambeat Care pro financování a budování dalších kapacit, aby se pojištění mohlo nabízet vícero klientům.

Výhody Simplea

  • Garance umístění a nedoplácení v pobytového zařízení (do 30 dní od posouzení).
  • Klient si může zvolit i výplatu finančních prostředků.
  • Simplea zatím jako jediná indexuje automaticky pojistnou částku bez nutnosti navýšení pojistného (do inflace ve výši 3 % p. a.).

NN pojišťovna

Pojištění má dobrý poměr cena versus výkon. Garantuje plnění podle současného systému příspěvku na péči (i pokud by stát změnil podmínky). To na druhou stranu nese riziko ztráty daňové uznatelnosti při změně systému. Zatím nemají proces na automatické indexování pojistné částky.

oPojištění.cz
informace ze světa pojištění a risk managementu

Zpravodajský portál, který poskytuje komplexní zpravodajství ze světa pojištění a risk managementu. Denně přináší aktuální zprávy o vývoji pojistného trhu, odborné analýzy, informace o nabízených pojistných produktech a rozhovory s významnými osobnostmi pojišťovnictví.

Více informací na: www.opojisteni.cz

19.07. 08:25  Simplea (JirkaBenek)
Diskuse je uzavřena

Poslední zprávy z rubriky Pojištění:

Et 11:56  Osm let s pojištěním dle ujetých kilometrů OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)
St 17:00  Cebia varuje před zaplavenými auty. Jak je poznat? OPOJISTENI.CZ (OPOJISTENI.CZ)






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688