Lidé (Lidé)
Lidé  |  25.06.2024 17:36:53

Petr Palička zakončil po dvou dekádách svoji misi v Penta Real Estate, novým šéfem firmy je David Musil

Developerská společnost Penta Real Estate bude mít s účinností od 1. července 2024 nového Managing Directora pro Českou republiku. Stal se jím David Musil – dlouholetý kolega a blízký spolupracovník dosavadního šéfa firmy, Petra Paličky, který firmu řídil od jejího založení před 17 lety. Penta Real Estate se pod jeho vedením stala lídrem trhu komerčních nemovitostí a jedním z hlavních rezidenčních stavitelů v Praze.

Petr Palička a David Musil

„Petr Palička přišel do Penty před 17 lety už jako velmi zkušený manažer. Z ničeho vybudoval firmu, která je dnes lídrem trhu, mění tvář města k lepšímu, staví obdivované a ceněné stavby a je důvěryhodným partnerem pro město a úřady. Na českém real estate trhu je jen málo lidí s takovou kariérou. Velmi mu děkuji za všechno, co pro nás udělal,“ říká Marek Dospiva, zakladatel a partner skupiny Penta.

„Petr je nejlepší šéf, kterého jsem kdy měl, a jeden z nejbližších kolegů a přátel. Byla to velká škola a zkušenost společně pracovat. Bude výzva posunout Pentu Real Estate ještě výš, než kam ji za poslední roky Petr dostal, ale měl jsem toho nejlepšího učitele,“ říká David Musil, nový Managing Director Penty Real Estate pro Českou republiku.

„Jsem moc rád, že jsem dostal šanci nejen se podílet na vzniku budov jako je Florentinum, Masaryčka, Churchill nebo Victoria Palace. S podporou skupiny Penta za zády jsem měl možnost proměňovat celá velká území, jako byla Waltrovka, Churchillovo náměstí, oblast Masarykova nádrží nebo Vítězné náměstí. Toto všechno by ovšem nevzniklo bez podpory partnerů Penty a především celého týmu Penta Real Estate. Za to jim všem patří dík,“ říká Petr Palička.


Penta Real Estate je jedna z platforem středoevropské investiční skupiny Penta, která byla založena v roce 1994Realitní divize Penty, která se zaměřuje zejména na segment kanceláří, bytů a retail, má v současnosti více než 20 projektů v České republice a na Slovensku. V roce 2023 přesáhla hodnota aktiv Penta Real Estate 1,46 miliardu EUR.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688