mpo.cz (MPO)
Stát  |  21.06.2024 00:00:00

Ekonomičtí diplomaté a ředitelé zahraničních kanceláří CzechTrade a CzechInvest přiváží do Prahy nové exportní (video)

Publikováno:
21.6.2024
Autor:
MPO, CT, CI,MZV,MZe,SP

O aktuálních exportních příležitostech, možnostech vstupu na trh a současném vývoji na více než 90 světových trzích, budou v Praze s českými firmami jednat ekonomičtí diplomaté a ředitelé zahraničních kanceláří agentury CzechTrade a CzechInvest z celého světa. Na výstavišti PVA Expo v Letňanech se ve čtvrtek 27. června uskuteční další ročník konzultací na podporu exportu. Letos je na akci přihlášeno téměř 300 českých firem.


Zahájení můžete sledovat živě na YouTube kanálu MPO.

„Podnikatelům, kteří jsou aktivní na zahraničních trzích, nabízíme velmi širokou síť podpory. Jejím základem jsou ekonomičtí diplomaté i zahraniční kanceláře CzechTrade a CzechInvest. Konzultace s jejich představiteli pomohou českým firmám prosadit se kdekoliv na světě,“ říká ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela. „Sám pravidelně na svých zahraničních cestách vidím, že kanceláře CzechTrade a ekonomičtí diplomaté dovedou českým firmám poskytnout velmi kvalitní a profesionální služby,“ dodává ministr Síkela.

Akci každý rok organizuje Ministerstvo průmyslu a obchodu, Ministerstvo zahraničních věcí, Ministerstvo zemědělství, agentury CzechTrade a CzechInvest spolu se Svazem průmyslu a dopravy ČR. Podnikatelé budou mít možnost se radit v oblasti exportního financování u České exportní banky, pojišťování exportu u společnosti EGAP, možnosti úvěrů a záruk u Národní rozvojové banky a ochrany práv průmyslového vlastnictví u Úřadu průmyslového vlastnictví. Speciální konzultační místa jsou připravena rovněž pro firmy, které se už podílí, nebo by se chtěly zapojit do obnovy Ukrajiny prostřednictvím Business klubu Ukrajina.

Konzultace představují jedinečnou příležitost k dojednání konkrétní spolupráce, která firmám pomáhá proniknout na zahraniční trhy. Tato spolupráce zahrnuje například hledání partnerů, navazování kontaktů, organizaci různých projektů ekonomické diplomacie PROPED, podporu ekonomických aktivit prostřednictvím projektů PROPEA a v neposlední řadě také mapování příležitostí a poptávky a zprostředkování nabídky výzkumu a vývoje českých institucí v zahraničí,upřesňuje konkrétní nabídku diplomatů náměstek ministra zahraničních věcí Jiří Kozák.

„Po únorovém Meeting Pointu CzechTrade jsou konzultace v Letňanech již druhým důležitým setkáním ředitelů zahraničních kanceláří s českými firmami, v rámci kterého zkušení odborníci nabídnou nejširší paletu služeb pro internacionalizaci českých firem. Jedná se například o Dlouhodobou exportní asistenci, podporu budování tržních podílů českých firem v zahraničí s využitím digitálního marketingu, profilované služby pro vysoce inovativní a startupové firmy, ale i třeba službu Exportních inkubátorů k naplnění plánů pro trvalé působení českých firem v zahraničí,“ uvádí generální ředitel CzechTrade Radomil Doležal.

„CzechInvest se soustředí na vytváření podmínek pro zahraniční investice a podporu inovací. Naši zahraniční zástupci hrají zásadní roli při zprostředkování kontaktů a identifikaci investičních příležitostí. Konzultace jsou výjimečnou příležitostí k výměně názorů, jak mohou české firmy využít našich služeb a kontaktů pro svůj růst na zahraničních trzích. Podpora investic a exportu jsou vzájemně propojeny a díky spolupráci CzechInvestu a CzechTrade mohou české firmy získat komplexní podporu od prvotního nápadu až po realizaci na zahraničním trhu,“ říká generální ředitel agentury CzechInvest Jan Michal.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688