Cez.cz (ČEZ)
Akcie v ČR  |  19.06.2024 09:26:00

ČEZ je Zaměstnavatelem roku 2024

 

ČEZ je Zaměstnavatelem roku 2024

Společnost ČEZ obhájila loňské prvenství a stala se vítězem 22. ročníku soutěže Pluxee Zaměstnavatel roku 2024. Energetický lídr Česka uspěl v kategorii firem s více než 5 000 zaměstnanci. Kromě přístupu k pracovníkům hodnotí odborná porota mimo jiné i společenskou odpovědnost zaměstnavatelů nebo přístup firem k průběžnému vzdělávání a zvyšování kvalifikace svých zaměstnanců.

„Titul zaměstnavatel roku vnímám především jako ocenění našich zaměstnanců, kteří jsou pro nás naprosto klíčovou součástí úspěchu. Práce v ČEZ je dlouhodobě velmi žádaná a láká nadšené a schopné lidi, díky kterým se naše firma posouvá vpřed. Naší prioritou je ty nejlepší lidi k nám nejen nalákat, ale hlavně si je udržet, proto soustavně investujeme do jejich dalšího vzdělávání a rozvoje. Ocenění bereme i jako závazek, abychom si udrželi pověst firmy, kde je radost a hrdost pracovat,“ říká členka představenstva a ředitelka divize správa ČEZ Michaela Chaloupková.

Z posledního interního průzkumů realizovaného v roce 2023 vyplývá, že 87 % zaměstnanců ČEZ je se svým zaměstnáním spokojeno. V jiných velkých tuzemských společnostech se přitom tato hodnota pohybuje na úrovni 73 %. Dobrý kolektiv, stabilita a jistota jsou nejčastěji zmiňovaná pozitiva, která zaměstnanci na práci v ČEZ oceňují. Ve své strategii Čistá Energie Zítřka si navíc celá Skupina ČEZ vytyčila ambiciózní cíle také v oblasti péče o zaměstnance a odstraňování bariér v jejich profesním rozvoji a dalším vzdělávání.

Hodnocení Zaměstnavatel roku se již od roku 2003 zaměřuje na společnosti v České republice z pohledu řízení lidských zdrojů. Smyslem soutěže je přiblížit lidem společnosti s výborným přístupem ke svým zaměstnancům, a to nejen celostátně, ale i v jednotlivých regionech. Přihlášené firmy jsou hodnoceny na základě speciální metodiky společnosti PwC Česká republika, která se například zaměřuje na náklady na školení a rozvoj zaměstnanců, investice do CSR aktivit pro zaměstnance, míru interního povyšování nebo na statistiky dobrovolné fluktuace.

Soutěž Zaměstnavatel roku vyhlašuje také regionální kola výsledků: ČEZ tak mezi velkými firmami zvítězil i v hlavním městě Praze, v Ústeckém kraji se na druhé místo v kategorii středních firem do 5 000 zaměstnanců probojovala společnost ČEZ Distribuce.

Společnost ČEZ, a. s., zaměstnává přes 6 300 lidí, celá Skupina ČEZ pak přes 30 tisíc. Pro ČEZ jsou klíčoví univerzitně vzdělaní pracovníci klíčoví, kteří tvoří přes 37 % zaměstnanců. I proto firma spolupracuje s řadou tuzemských univerzit, kde pomáhá se vzdělávání svých potenciálních zaměstnanců. ČEZ se ale i na středoškoláky a aktuálně spolupracuje se stovkou odborných středních škol technického zaměření a gymnázií.

Alice Horáková , mluvčí ČEZ

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688