pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  12.06.2024 00:00:00

Mezi Ústím nad Orlicí a Letohradem byly dokončeny velkoplošné výspravy silnice. Další práce již brzy začnou



Na silnici II/360 mezi Ústím nad Orlicí a Letohradem byly na konci tohoto týdne dokončeny velkoplošné výspravy komunikace, oproti původnímu plánu překročily 35 tisíc metrů čtverečných. Práce vyšly na více než 17,5 milionu korun včetně daně. Zároveň se ještě na letošní rok plánuje první etapa celkové rekonstrukce silnice, která je dlouhodobě velmi výrazně zatěžována nejen osobní, ale i nákladní kamionovou dopravou.

Velkoplošné výspravy nejvíce poškozených úseků v celkovém rozsahu přibližně 35 tisíc metrů čtverečných byly v tuto chvíli nejrychlejším možným řešením tak, abychom zabránili degradaci povrchu vozovky od lesního úseku u Letohradu až po železniční přejezd u Černovíru. Řešili jsme výspravy živičného krytu vybraných úseků s tím, že jsme po celou dobu oprav zachovali provoz na komunikaci, která je velmi využívaná nejen osobní, ale i nákladní dopravou. Celkové náklady přesáhly 17,5 milionu korun,“ sdělil náměstek hejtmana zodpovědný za oblast dopravy Michal Kortyš s tím, že k původně vytipovaným úsekům Správa a údržba silnic Pardubického kraje po dohodě se samosprávami přidala ještě část silnice mezi Dolní Dobroučí a Letohradem, které se realizují v tomto týdnu. V případě příznivého počasí budou tyto dodatečné práce dokončeny v pátek 14. června a od soboty bude obnoven standardní provoz v celém úseku.

Důležitou zprávou pro obyvatele Dolní Dobrouče je, že v obci se kvůli rekonstrukci kanalizace vynechá při výspravách zhruba 110 metrů komunikace. Práce na kanalizaci mají začít zhruba do měsíce a obec následně zajistí opravu silnice. Na tomto postupu se dohodla SÚS Pk se zástupci samospráv.

Práce na silnici II/360 však pro letošní rok nekončí. Kraj chce zahájit první etapu komplexní rekonstrukce této komunikace mezi Ústím nad Orlicí a Letohradem. „Také na základě jednání se starosty obou měst a Správou a údržbou silnic Pardubického kraje jsme rozdělili komplexní rekonstrukci této silnice do několika etap. Nultou etapou byly plošné výspravy, první etapou je pak úsek od okružní křižovatky ulic Cihlářská a Letohradská až po železniční přejezd u Černovíru. V tomto případě očekáváme dokončení prací ve druhém pololetí příštího roku také s ohledem na klimatické podmínky, které v této oblasti nebývají příznivé a stavební sezonu mohou zkrátit,“ nastínil hejtman Martin Netolický s tím, že opravy dalších úseků budou pokračovat také v návaznosti na možnosti krajského rozpočtu.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688