Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  13.06.2024 14:03:05

Apple nemá moc nad svou budoucností v oblasti AI (Munster z Deepwater) (video)

Gene Munster z Deepwater Asset Management hovořil na CNBC o tom, že společnost Apple v podstatě nemá moc nad svou budoucností v oblasti umělé inteligence (AI). Podle CNBC tento investor nikdy u akcií Applu „nehodil ručník do ringu“, titul přitom v posledních dnech připisuje výrazné zisky. Munster k tomu řekl, že firma byla pozadu za společnostmi, které se začaly brzy věnovat tématu umělé inteligence. Má ale jedno velmi přínosné aktivum. Tím je „2,2 miliardy aktivních přístrojů“. Jeho hodnota by se měla projevovat i v případě AI.

Munster míní, že Apple by měl být schopen díky umělé inteligenci „zlepšit Siri“, a to díky oznámené spolupráci se společností OpenAI. To by pak Applu mělo dávat prostor pro opětovný růst. Tento potenciál podle investora stojí i za současným růstem ceny akcií Applu. Na straně hardwaru se pak někdy v roce 2025 dá čekat nový druh čipů, který bude podporovat malé jazykové modely. Čipy by se pak mohly stát konkurenční výhodou této společnosti.

Stane se tedy Apple významným hráčem na poli AI? Munster na tuto otázku odpověděl, že uvedená technologie neposune firmu k 30% růstu, uvažovat se dá o 25% růstu taženému tím, jak budou koneční uživatelé pracovat s umělou inteligencí. Pro Apple je tento růst velkým přínosem. Ale „jde evidentně o jinou diskusi, než jaká se vede u společností jako Meta, Google a evidentně také NVIDIA,“ dodal expert. S tím, že „na straně používání produktů Applu půjde o velký krok dopředu“.

apple

U Siri došlo podle investora k postupnému opadnutí zájmu uživatelů produktů Applu. Nyní se používá „maximálně na dotazy: Kolik je hodin či jaká je venku teplota?“ Umělá inteligence by to ale mohla změnit. Munster poukázal na to, že Siri může být aktivní na většině přístrojů od Applu a je dobrým nástrojem, jak přinést AI až ke konečnému uživateli. „Lidé jí dají ještě jednu šanci,“ míní investor a podle něj Apple tentokrát se Siri skutečně uspěje a pohled na ni se výrazně změní.

Stane se Apple opět jednou z nejpopulárnějších akcií? Podle investora ano, a to právě díky tomu, kde všude může použít AI. K tomu dodal to, co bylo zmíněno v úvodu: Apple nemá příliš velkou kontrolu nad svou AI budoucností. Podle Munstera je na tom podobně Microsoft, proti nim stojí zmíněná dvojka Meta a Google. Jinak řečeno, strategie firem jako Apple do značné míry závisí na tom, s čím přijdou firmy jiné, včetně OpenAI.

Zdroj: CNBC

 
 
 
 

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

St 10:20  US indexy včera rostly, Volkswagen investuje do Rivianu Research (Česká spořitelna)
St 10:02  Nvidia se vzpamatovává z 540miliardového výplachu Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
St   9:45  VW nalije postupně do elektroautomobilky Rivian až 5 mld. USD Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688