Tisková zpráva (Tisková zpráva)
Reality  |  12.06.2024 09:33:40

Skanska uvádí na trh novou lokalitu, Habitat Malešice nabídne multifázový projekt s více než 1 000 byty

Habitat Malešice

Skanska představuje svůj doposud největší rezidenční projekt s názvem Habitat a spouští prodej první etapy. Na brownfieldu v pražských Malešicích vyroste v pěti fázích přes tisíc bytů. Novou čtvrť na pozemku o rozloze 70 tisíc m2 bude charakterizovat modrozelená infrastruktura, mimořádně nízká energetická náročnost PENB-A, certifikace BREEAM a vysoký standard kvalitních a udržitelných materiálů. Aktuálně vstupuje do prodeje první etapa se 124 byty, kde ceny startují od 113 tisíc za metr čtvereční včetně DPH. Zahájení výstavby developer plánuje na začátek 2025 s předpokladem dokončení začátkem 2027. Celý projekt by měl být hotov přibližně do deseti let.

Bytový komplex Habitat vyroste na brownfieldu v severovýchodní části Prahy 10 při ulici Černokostelecká, kde území nabízí velký potenciál díky nevyužitým vysokokapacitním ulicím v okolí a perfektní dopravní dostupnosti do centra i za hranice města. Nová zástavba lokalitu zatraktivní a pomůže ji revitalizovat logickým napojením na širší centrum města. V blízkosti jsou dostupné služby, pracovní příležitosti i volnočasové aktivity. Na dosah je také MHD, kvalitní dopravní spojení pro automobily, cyklisty i zelené parky, školy nebo velká obchodní centra.

Projekt Habitat navazuje a dále rozvíjí vysoký standard udržitelné rezidenční výstavby Skanska, vychází z trendu sofistikované modrozelené infrastruktury a aspiruje na vysoké hodnocení v rámci enviromentální certifikace BREEAM. Nebudou chybět fotovoltaické a fototermické panely, zelené střechy, recyklace šedé vody, centrální rekuperace a další inovativní technologie. Z pohledu energetiky půjde o bydlení v téměř pasivním standardu a už v první etapě se bytové domy stanou doposud nejúspornějšími budovami od Skanska v mimořádně hospodárné kategorii PENB-A.

„V Habitatu využíváme unikátní know-how, které jsme ve Skanska pracně získávali několik dekád. Postupy a technologie, které jsme si vyzkoušeli jinde, tady spojujeme do celistvého konceptu, který reaguje na potřeby moderního městského člověka. Ve finále tu vznikne hodnotná infrastruktura s občanskou vybaveností a bohatým veřejným prostorem, který bude plný zeleně a míst pro setkávání či poklidné trávení volného času,“ uvedl Pavel Tomek, projektový manažer Skanska Residential.

Dalším moderním trendem, který Habitat naplňuje, je modrozelená infrastruktura se zahrnutím prvků tzv. sponge city, k nimž patří například zelené střechy, především jde ale o důraz na efektivní práci se zelení. Cílem je zachytit co největší množství dešťové vody pro závlahu a zabraňovat vzniku teplotních ostrovů. Krajinářská architektura jde ohleduplnou cestou k životnímu prostředí, část původní vegetace a vzrostlé stromy tu zůstanou a nově se vysadí luční kvítí přirozené fauny. Biodiverzitu podpoří také hmyzí hotely, broukoviště i ptačí budky.

Habitat reaguje na vzrůstající poptávku po relax zónách a zelené prostory v něm doplní běžecké tratě, cyklostezka a herní prvky pro děti různých věkových skupin. Poloveřejné vnitrobloky nabídnou postupně v rámci etap koncepčně různorodé vyžití, kdy v jednom bude komunitní zahrada, v jiném malá a velká pískoviště či altány. Soukromí obyvatel potom zajistí vizuální i funkční oddělenost vnitrobloků od předzahrádek bytů v nadcházejících etapách.

Roli generálního architekta zastává v celém projektu renomovaný ateliér Chapman Taylor. „Habitat je typickou moderní čtvrtí, která bude ve své době patřit k těm nejpokrokovějším, a to s sebou nese uplatnění aktuálních trendů moderního bydlení. Žijete-li běžný rodinný život, oceníte klidné místo a velmi dobrou dopravní dostupnost. Ani velká obchodní centra nebo stanice metra nejsou daleko, zatímco kolem vás je kvalitní městská zeleň a dobře organizovaná doprava,“ uvedl Filip Pokorný, hlavní architekt projektu z Chapman Taylor.

První etapa Habitat Malešice vstupuje do prodeje, jde o doposud nejhospodárnější bydlení od Skanska

První etapa projektu poskytne 124 bytových a 6 nebytových jednotek. Projekt vyrůstá na brownfieldu a splňuje přísné požadavky mezinárodní certifikace BREEAM. Z pohledu energetiky dosahuje mimořádně úsporné kategorie PENB-A, šetří až polovinu pitné vody a nabízí vysoký standard vybavení jako například bezfalcové dveře, třívrstvou plovoucí podlahu nebo třeba systém chytré domácnosti. Ceny startují od 113 tisíc za metr čtvereční včetně DPH. Zahájení výstavby developer plánuje na začátek 2025 s předpokladem dokončení začátkem 2027.

Nový bytový dům o 7 sekcích vytvoří polootevřený vnitroblok s dostatkem zeleně, herními prvky i dvěma altánky pro odpočinek i zábavu dětí a dospělých. V nabídce bytů převažují dispozice 2kk a 3+kk, nechybí ani menší garsoniéry nebo prostorná 4+kk v nejvyšších patrech. Každý byt disponuje lodžií, terasou nebo balkonem. V podzemním podlaží jsou umístěny sklepy, kolárna s kočárkárnou, ale také sprcha pro mytí kol i zablácených domácích mazlíčků. Dále se v podzemí nachází 135 garážových stání, která budou připravena i pro nabíjecí stanice elektromobilů.

Interiérový design nových bytů reaguje na rostoucí nároky obyvatel a přináší vyšší komfort, například v podobě prostornějších dispozic. Vysoký standard zajišťují vstupní bezpečnostní dveře, bezfalcové dveře v interiéru, okna s trojskly nebo dřevěná třívrstvá plovoucí podlaha v celém bytě. V koupelně zase obyvatelé ocení keramickou slinutou dlažbu, kvalitní obklady do výšky podhledu nebo tzv. „rimless“ toaletu s krytým uchycením a sedátkem s pomalým sklápěním. Zároveň je v projektu zachována vysoká kvalita zdravých a udržitelných materiálů s certifikacemi EPD, FSC, PEFC. Technologická stránka standardu zahrnuje bezpečnostní prvky s čipy, chytrým interkomem Akuvox, přípravou na kamerový systém nebo systém Skanska Smart Home v základu.

Habitat Malešice Interiér 

Nový bytový dům dosahuje mimořádné energetické účinnosti v kategorii PENB-A a zajistí tak citelné a dlouhodobé úspory na provozních nákladech. Oproti legislativnímu standardu z roku 2024 vychází úsporněji o 45 % a jedná se tak o doposud energeticky nejúspornější budovy dodané od Skanska Residential na český trh. Zelené střechy budou doplňovat fotovoltaické panely s instalovaným výkonem 34,12 kWp a fototermické panely s předpokládanou účinností 30,60 MWh za rok. Fotovoltaická elektrárna bude šetřit energii ve společných prostorech a fototermické panely ve spojení s využitím tepla z recyklace šedé vody výrazně sníží náklady na ohřev teplé vody. Efektivně se bude hospodařit také s pitnou vodou včetně systému pro recyklaci šedé vody na splachování WC. Celkově se předpokládá úspora pitné vody až o 44 %, tj. 48,66 l denně na obyvatele.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688