mdcr.cz (MD ČR)
Doprava  |  06.06.2024 11:30:00

Drážní inspekce vyšetřuje srážku vlaků v Pardubicích, provoz je omezený, probíhají odklízecí práce

Osm inspektorů šetří okolnosti a příčiny čelní srážky vlaků v Pardubicích. Zda se jednalo o technickou závadu, o lidskou chybu či o kombinaci obou faktorů, je předmětem podrobného šetření. Provoz vlaků je od rána omezený, probíhají odklízecí práce.

Drážní inspekce vyšetřuje srážku vlaků v Pardubicích, provoz je omezený, probíhají odklízecí práce
Včera, ve středu 5. června, ve 22:49 hodin ve stanici Pardubice hl. n. došlo ke srážce expresního osobního vlaku s protijedoucím nákladním vlakem. Tragická událost si vyžádala čtyři lidské oběti a více než dvacet středně těžkých a lehkých zranění.

„Dnes v 7:30 se podařilo obnovit provoz v klíčovém železničním uzlu po jedné koleji se sníženou rychlostí 10 km/h. Je bohužel nutné nadále počítat s tím, že vlaky na hlavním železničním koridoru budou mít zpoždění. Prosím všechny cestující o pochopení a trpělivost,“ říká ministr dopravy Martin Kupka.

Na místě zasahovaly všechny jednotky Integrovaného záchranného systému se zcela profesionálním nasazením. Po evakuaci cestujících do nádražní budovy, začala Policie ČR a Drážní inspekce šetřit příčiny nehody.

„Na místě mimořádné události šetří příčiny a okolnosti jejího vzniku osm inspektorů Drážní inspekce, která zahájila vlastní šetření této mimořádné události. C elkové škody odhadnuty na více než 110 milionů korun, nákladní vlak 50 milionů, expres 60 milionů, trať 300 tisíc Kč. Drážní inspekce se rovněž zabývá okolnostmi dané mimořádné události a přispívajícími faktory, proto si její šetření vyžádá několik měsíců. Následně bude závěrečná zpráva zveřejněna na webu inspekce,“ říká generální inspektor Drážní inspekce Jan Kučera.

Podle zjištění inspekce došlo k projetí návěstidla v poloze zakazující jízdu v případě expresního osobního vlaku. Zda se jednalo o technickou závadu, o lidskou chybu či o kombinaci obou faktorů, je předmětem podrobného šetření a konkrétní závěry není možné předjímat.

Správa železnic pokračuje s odstraňováním následků nehody a připravuje se odklizení poškozených vozů. Na místo byl povolán nehodový vlak. Odklízecí práce budou probíhat tak, aby co nejméně ovlivnily provoz na trati.

Kapacita stanice Pardubice hl.n. a rychlost při jízdě ve stanici je omezena. Vlaky regionální dopravy jsou nadále nahrazeny autobusy v úseku Pardubice hl. n. - Kostěnice do obnovení plného provozu po obou traťových kolejích. Regionální vlaky mohou být za úsekem s náhradní dopravou opožděny přibližně o 20 - 25 minut.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688