CzechTrade (CzechTrade)
Z domova  |  03.06.2024 15:32:34

CzechTrade podepsal memorandum o spolupráci s Českou asociací umělé inteligence

Agentura CzechTrade podepsala memorandum s Českou asociací umělé inteligence. Cílem dokumentu je deklarovat záměr vzájemné spolupráce a využití synergií obou společností, které mají zájem podporovat jak přímý export českých technologií využívajících umělou inteligenci, tak také nástroje AI k akceleraci stávajících vývozních aktivit českých exportérů. Memorandum v květnu podepsal generální ředitel CzechTrade Radomil Doležal a komerční ředitel a předseda správní rady České asociace umělé inteligence Jakub Kubů.

Umělá inteligence je již součástí našich životů a pokud se dobře uchopí, může být pro exportéry maximálním přínosem. Jsme moderní agentura a spojení CzechTrade s Českou asociací umělé inteligence je pochopitelným krokem a dává smysl. AI je důležitým tématem pro nás, ale i pro firmy, to vidíme při organizaci našich pitchů pro startupy, v rámci kterých posuzujeme potenciál začínajících firem na zahraničních trzích. Většina mladých firem prezentuje produkt nebo službu týkající se umělé inteligence a mohu potvrdit, že jejich řešení mají slibný potenciál. Česko hraje v oblasti umělé inteligence na globálních trzích významnou roli,“ říká Radomil Doležal, generální ředitel agentury CzechTrade.

Memorandum mezi agenturou na podporu obchodu CzechTrade a Českou asociací umělé inteligence potvrzuje společný zájem připravovat, realizovat a propagovat vzájemně prospěšné akce podporující export technologií a nástrojů AI. Již první probíhající aktivitou je mise zástupců České asociace umělé inteligence do Singapuru za podpory agentury CzechTrade. Zástupci asociace se v rámci mise účastní konference Super AI Singapour 2024 a setkávají se také se svými protějšky sdružujícími fintechové singapurské firmy a dalšími subjekty působícími v tomto sektoru, se kterými diskutují například zkušenosti z implementace AI do průmyslu či best practices, vize a společné výzvy v oblasti globálního AI ekosystému.

CzechTrade a Česká asociace umělé inteligence plánují pro exportéry také společně organizovat sérii vzdělávacích seminářů, které budou vždy detailně zaměřené na konkrétní téma jako například AI ve výrobní praxi nebo AI v obchodní praxi a další. Na tyto semináře bude navazovat mediální spolupráce s portálem BusinessInfo.cz, kde bude pro firmy připraven seriál článků a videorozhovorů zaměřených na využití AI v podnikání.

„Založili jsme asociaci s cílem vytvořit jedinečnou platformu pro vzdělávání, networking, šíření informací, porozumění i hledání příležitostí, jak využívat umělou inteligenci pro lepší budoucnost. Našimi členy jsou firmy, které nabízí konkrétní AI řešení, ale také ty, které tato řešení chtějí implementovat. V současnosti máme 170 členů. Spolupráce s CzechTrade má pro nás význam s ohledem na pronikání vysoce technologických firem na zahraniční trhy a také propagaci českého know-how v této oblasti ,“ uvádí Jakub Kubů, komerční ředitel a předseda správní rady České asociace umělé inteligence.

Kromě společných aktivit pro exportéry je memorandum zaměřeno i na interní aktivity agentury. Ze strany České asociace umělé inteligence se jedná o organizaci školení zaměřených na AI pro zaměstnance CzechTrade nebo navrhování vhodných nástrojů AI pro další zefektivnění práce agentury.

CzechTrade

CzechTrade je agentura na podporu obchodu a již 26 let je partnerem českých firem na jejich cestě k exportním úspěchům. Jejím cílem je usnadnit českým firmám rozhodování o výběru vhodných teritorií, zkrátit dobu vstupu na daný trh, podpořit aktivity směřující k dalšímu rozvoji firmy v zahraničí, a především eliminovat rizika spojená se vstupem na nové, neznámé trhy. Zahraniční kanceláře agentury CzechTrade poskytují služby v 64 zemích na pěti kontinentech.

Více informaci na: www.czechtrade.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688