Lidé (Lidé)
Lidé  |  28.05.2024 15:58:16

Kreativu VML bude v Česku řídit Jake Barrow

Agentura VML jmenuje do funkce Chief Creative Officer Jaka Barrowa, dosavadního kreativního šéfa australských poboček VML v Melbourne a Sydney, kde působil posledních 13 let. Přesné datum nástupu do funkce bude oznámeno v následujících týdnech. Barrow patří mezi zkušené a světově oceňované kreativní osobnosti a na kontě má řadu prestižních ocenění z mezinárodních soutěží včetně pětadvaceti lvů z Cannes.

Jake Barrow

Jake Barrow bude jmenován novým kreativním ředitelem VML v České republice, kam přesídlí i fyzicky po více než třináctiletém angažmá ve VML Melbourne & Sydney. Barrow na této pozici vystřídá Miloše Kočího, který kreativu řídil od května 2021.

„Milošovi patří velké poděkování za uplynulé tři roky jeho práce. Jako kreativní šéf s námi prošel mnoha náročnými etapami, od fungování během pandemie až po dvě agenturní integrace. Za tu dobu se mu povedlo vybudovat z relativně malého kreativního týmu oddělení o sedmdesáti talentech,“ říká Iva Welker, CEO Local Business VML.

„S nástupem Jaka Barrowa otevíráme novou kapitolu. Jake je výrazná kreativní osobnost s osobitým tvůrčím stylem a silný týmový lídr. Osobně se mi líbí jeho přístup podporující inkluzivní kreativitu – nezáleží na tom, kdo přijde s dobrým nápadem, klíčové je, aby se každý ze své pozice zasadil o jeho realizaci. Ve spojení s jeho zkušenostmi věříme, že nám pomůže významně posílit naše postavení největší kreativní a technologické agentury na českém trhu,“ doplňuje Welker.

„Když jsem před třinácti lety poprvé vešel do dveří agentury, chtěl jsem jen dělat dobře svou práci. Ani ve snu by mě nenapadlo, že se časem stanu jejím kreativním lídrem, a nakonec přejdu do Prahy na pozici kreativního ředitele,“ říká Jake Barrow. „Vždy bylo mým cílem pracovat v zahraničí a konkrétně Prahu jsem měl na radaru díky kreativní reputaci, kterou tu vybudoval současný kreativní ředitel VML EMEA Jaime Mandelbaum, když tehdy pražské Young & Rubicam vedl. Globální vedení VML je také důvodem, proč jsem se nemusel dlouho rozmýšlet, zda na novou příležitost v agenturní síti kývnu. Těším se na spolupráci s Ivou Welker i Bronislavem Kvasničkou a celým talentovaným týmem v Praze.“

Do tehdejší agentury George Patterson Y&R nastoupil jako Art Director a postupně se vypracoval až na současnou pozici Group Executive Director poboček v Melbourne a Sydney, kterou zastává od roku 2021. V současné době je podle časopisu The Drum na šesté příčce globálního žebříčku kreativních ředitelů, dvakrát se také umístil v první dvacítce nejlepších kreativců na světě. Na kontě má přes pět set lokálních i mezinárodních cen včetně dvaceti pěti lvů z Cannes Lions (z toho sedm zlatých).

Pod jeho kreativním vedením se agentura pět let po sobě umístila v prestižní publikaci The Work časopisu Campaign Brief mezi pěti nejlepšími australskými agenturami, v roce 2023 se stala agenturou roku v regionu APAC a v uplynulých dvanácti měsících také získala ocenění Global Agency of the Year v soutěži LIA Awards.

Během posledního roku byla agentura oceněna za kampaně pro významné klienty Monash University a Defence Force Recruiting, zajišťující marketingové a náborové služby pro australskou armádu, a pro značky Colgate, Rip Curl nebo Pizza Hut. Je podepsaný i pod oceňovanou kampaní FitChix pro australskou značku farmářských vajec Honest Eggs Co. Kampaň s cílem upozornit na výhody regenerativního zemědělství monitorovala pohyb slepic ve volném výběhu farmy a tiskla počty jejich kroků na vejce jako důkaz o jejich spokojeném životě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688