rsd.cz (ŘSD)
Z regionů  |  28.05.2024 13:38:00

Cyklisté riskují úraz vjezdem do uzavřené stavby dálničního mostu u Napajedel

Cyklisté vjíždějí do uzavřeného staveniště budoucího dálničního mostu přes řeku Moravu u Napajedel a riskují vážné poranění. Na stavbě, kterou prochází uzavřená páteřní cyklostezka mezi Napajedly a Otrokovicemi, se aktuálně pohybuje těžká technika.

Ačkoliv je uzavřený úsek označen a vjezd do staveniště oddělen plotem, cyklisté tyto zákazy nerespektují. Plot už několikrát odsunuli nebo úplně shodili na zem. Bohužel vstupem na staveniště jim hrozí nebezpeční vážného úrazu či smrti. Práce nabírají na intenzitě a samotná cyklostezka bude v tomto úseku v nejbližších dnech odtěžena. Řidiči těžké techniky a jeřábů mohou cyklistu snadno přehlédnout a potom už chybí opravdu kousek k tragické události. Stavební práce běží naplno na obou stranách řeky Moravy,“ vysvětlil koordinátor BOZP na stavbě D55 5506 Jiří Perďoch.

ŘSD ČR apeluje na cyklisty, aby respektovali dočasné omezení. „Uvědomujeme si, že jsme uzavírkou frekventované cyklostezky, která spojuje Napajedla a Otrokovice, způsobili cyklistům i tamním obyvatelům dočasný diskomfort. Žádáme je o využití oficiální značené objízdné trasy, která vede z ulice Dr. Beneše v Napajedlech přes okružní křižovatku a dále po silnici I/55 do Kvítkovic. Odtud kolem nákupního centra Kaufland, kde se napojí na oficiální cyklostezku. Případně mohou využít i jinou vlastní trasu. Prosíme ještě chvíli o trpělivost. V září 2025 stavbu mostu dokončíme a zase budete na kole mezi Napajedly a Otrokovicemi projíždět bez komplikací. Navíc ulehčíme i přetížené napajedelské okružní křižovatce, přes kterou aktuálně jezdí motoristé z dálnice D55,“ doplnil ředitel Správy Zlín ŘSD Karel Chudárek.

U Napajedel vzniká jednopolový ocelový most přes řeku Moravu, další dílčí úsek dálnice D55. ŘSD tento most buduje v předstihu před dálničním úsekem mezi Napajedly a Babicemi, aby byl co nejdříve ukončen stav, kdy musí řidiči sjíždět z dálnice přes kruhový objezd u čerpací stanice, kde se zejména ve špičkových časech tvoří kolony. Nový most přes řeku Moravu bude zprovozněn v roce 2025.

ŘSD letos do konce roku zprovozní celkem tři stavby dálnice D55, a to jednadvacetikilometrový úsek z Babic do Bzence. Zprovoznění je v plánu začátkem prosince.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář








Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688