Export (export.cz)
Export  |  27.05.2024 12:25:00

Český výrobce designových kol Festka uspěl v Malajsii

České firmě Festka se daří expanze jejích designových kol na náročném trhu Malajsie. Povědomí o Česku tak v této zemi jihovýchodní Asie roste i díky těmto luxusním výrobkům. Úspěch české značky není náhodný. Sázka na Malajsii se vyplácí – jde o bonitní trh, segment cyklistiky je tady na vzestupu. Festka navíc spolupracuje s dobře zavedeným partnerem – lokálním distributorem. Malajsie se přitom etabluje jako odrazový trh pro celou oblast jihovýchodní Asie.

Foto: Festka

Pro Festku, která dodává na zahraniční trhy silniční kola vyráběná na zakázku v Česku, představuje růst v Malajsii významný milník v expanzi značky napříč dalšími oblastmi Asie. Úspěch této firmy může být inspirací i pro další české značky, pro které byl malajsijský trh prozatím příliš vzdálený. A nemusí se jednat pouze o oblast cyklistiky, designu či luxusního zboží.

MALAJCI OCEŇUJÍ I ESTETICKÝ PŮVAB

Společnost Festka, známá svým dokonalým řemeslným zpracováním a avantgardním designem, si v Malajsii rychle vybudovala působivou přítomnost, když místními ulicemi jezdí již více než 60 kol vyrobených na míru. Tato precizně ručně vyrobená díla uchvátila srdce malajsijských cyklistů, kteří oceňují nejen jejich výkon, ale také výrazný estetický půvab.

Jádrem úspěchu Festky je strategické partnerství se Cyclist Wardrobe, uznávaným prémiovým obchodem s jízdními koly, který se nachází na předměstí Kuala Lumpur ve městě Petaling Jaya. S využitím odborných znalostí a zakořeněné regionální přítomnosti prémiového obchodu s jízdními koly Festka hladce pronikla do místní cyklistické komunity a hluboce rezonovala mezi nadšenci i profesionály.

S tím, jak se značka Festka zaměřuje na horizont roku 2025, jsou připraveny ambiciózní plány, jak ještě více rozšířit její dosah a využít rozsáhlou distribuční síť Cyclist Wardrobe, aby se spojila s širším spektrem nadšenců cyklistiky po celém asijském kontinentu. S tím pomáhá firmě i Velvyslanectví ČR v Kuala Lumpur, které stimuluje tyto aktivity prostřednictvím dalších forem spolupráce.

CYKLISTIKA JE V MALAJSII ŽIVOTNÍ STYL

Zakladatelé firmy Michael Moureček and Ondřej Novotný, kteří navštívili Malajsii osobně letos v únoru, a setkali se při této příležitosti s velvyslancem Jurajem Koudelkou, při této příležitosti poznamenali: „Je to úplně jiné, než na co jsme zvyklí v Evropě. Silniční cyklistika nemá v Malajsii dlouhou tradici a lidé ji nevnímají jako výkonnostní sport. Pro místní je však cyklistika více než jen sport. Je to životní styl. Málokdy uvidíte někoho jezdit na kole samotného. Lidé rádi jezdí ve skupinách a každá jízda má na konci přestávku v kavárně nebo na jídlo. Někdy obojí, protože Malajci opravdu milují jídlo víc než cokoli jiného.“

Cyklistika zaznamenala během pandemie obrovský nárůst popularity. „Lidé začali jezdit doma na Zwift, připojovali se online, a když skončila karanténa, začali spolu jezdit venku. Malajsie má také na rozdíl od Thajska výhodu dobré silniční sítě s hustotou dopravy podobnou té naší,“ dodali zakladatelé Festky.

Pro ty, které zaujala úspěšná cesta Festky a které uchvátila přitažlivost jejích inovativních designů kol, vyzýváme, aby se ponořili hlouběji do příběhu v Malajsii a nechali se inspirovat jejich úspěchem.

Milan Dostál, obchodní rada, Velvyslanectví ČR v Kuala Lumpur

Moderní ekonomická diplomacie



Moderní ekonomická diplomacie je časopis, který vydává Ministerstvo zahraničních věcí ČR a který je určen především pro české exportéry. Jedná se o dvouměsíčník, ve kterém vývozní firmy najdou praktické informace o exportních trzích, o službách které jim nabízí Ministerstvo zahraničních věcí a síť ambasád spolu se zahraničními kancelářemi českých státních agentur a institucí. Čtenářům přináší také informace o našich seminářích a podnikatelských misích, o možnosti zapojení se do B2B aktivit České rozvojové agentury a financování exportu. Obsahuje také články, komentáře, analýzy a rozhovory o trendech v oblasti světové ekonomiky, perspektivních exportních oborech a úspěšných českých exportérech.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář






?
Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688