mpo.cz (MPO)
Ze světa  |  06.05.2024 11:26:00

Druhý ročník důlního veletrhu Minexpo proběhl v kolumbijském Medellínu

 
Ve dnech 23. a 24. dubna 2024 se konal druhý ročník výstavy MINEXPO v kolumbijském Medellínu, který byl organizován místní asociací důlního průmyslu – ACM – Asociación Colombiána de Minera. Její prezident Juan Camilo Nariňo Alcocer osobně zahájil celou výstavu a také byl přítomen na inauguraci českého stánku a také na prezentaci českých firem den před veletrhem.

V rámci oficiální účasti České republiky se na veletrhu představilo celkem 6 českých firem, spolek CDTČeská dobývací technika a Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR.


Ve společné účasti na ploše o rozloze 54 m2 se prezentovaly následující společnosti: ENELEX, spol. s r.o., FERRIT, s.r.o., ŽDB Drátovna, a.s., Inco Engineering, s.r.o., Tranroll – CZ, s.r.o., Azulex, s.r.o. a asociace CDTČeská dobývací technika. Návštěvnost na veletrhu především z řad odborné veřejnosti byla hodnocena na vysoké úrovni a navázalo se tak na úspěšná jednání z minulého roku.

„Naše asociace CDT a firma ENELEX se účastnila již minulého, také velmi úspěšného ročníku veletrhu MinExpo v Medellínu. Den před letošním veletrhem se konalo české business fórum v hotelu York Luxury Suites, kterou zahájil pan velvyslanec Vladimír Eisenbruk, vedoucí zahraniční kanceláře CzechTrade Nikola Hanková Palinková a prezident Kolumbijské těžební asociace Juan Camilo Narino Alcocer. Této akce se zúčastnila pro CDT spousta zajímavých potenciálních zákazníků, zejména společnost Cerrejón a Drummond. První zmíněná společnost vlastní největší povrchový uhelný důl v Latinské Americe a naše společnost ENELEX zde má rozpracovaný projekt na vzorkovací terminál pro odběr vzorků uhlí z nákladních automobilů. Tato vzorkovací stanice má být vybavena online analyzátorem pro okamžitou informaci o kvalitě uhlí. Jednáme také o dovybavení této vzorkovací stanice přípravnou vzorků a palivovou laboratoří. Během následné diskuze tato společnost projevila zájem také o české řešení odvodnění pro povrchové doly, kontrolu kvality uhlí pomocí online analyzátorů a automatických vzorkovačů z pasu pro nakládací stanici a jejich přístav, a také vybavení stávající linky na třídění uhlí našimi online analyzátory s automatizací pro třídění uhlí na základě výsledků z online měření kvality uhlí. Následující dva dny proběhl zmiňovaný veletrh MinExpo, kde byla česká expozice jedna z největších a nejnavštěvovanějších. Proběhla spousta velmi plodných jednání jednak s potenciálními zákazníky, tak také s potenciálními partnery, kteří projevili zájem o zastupování našich firem pro Kolumbijský trh. Za asociaci CDT jsem dostal také prostor na pódiu, kde jsem mohl prezentovat přítomným účastníkům naše komplexní řešení pro důlní průmysl a energetiku. Velmi mě také překvapila hojná účast na této prezentaci. Vzhledem k velikému zájmu ze strany i mnoha dalších zákazníků o naše systémy které dokáží přispět k zefektivnění využívání uhelných zdrojů s ohledem na větší šetrnost k životnímu prostředí, plánujeme v následujících měsících do Kolumbie další cestu. Velmi bychom tímto chtěli poděkovat zástupům agentury CzechTrade, zástupcům Velvyslanectví České Republiky v Bogotě, zástupcům Ministerstva průmyslu a obchodu ČR a firmě Zephyr s.r.o. za perfektní organizaci této akce, kterou hodnotíme jako jednou z nejúspěšnějších v poslední době. Rád bych také vyzdvihl úžasnou kooperaci těchto subjektů a jejich proaktivní způsob podpory našich firem v exportních aktivitách, které již teď nesou první ovoce.“ uvedl obchodní ředitel společnosti ENELEX, spol s r.o. a Vice-President asociace Česká Dobývací technika (CDT) Daniel Vacek.

 

„V posledních letech se naše firma ŽDB Drátovna snaží o rozvoj prodeje na jihoamerickém trhu. Veletrh Minexpo 2024 jsme díky podpoře MPO použili jako odrazový můstek pro naše aktivity v tomto regionu. Účast potenciálních partnerů ať už na business fóru tak i na samotném veletrhu splnila naše očekávání. Podařilo se nám navázat kontakt s novými potenciálními obchodními partnery z řad koncových uživatelů našich výrobků. Věříme že se nám na základě získaných kontaktů podaří rozvíjet spolupráci s místními podnikatelskými subjekty a navážeme dlouhodobou spolupráci. Rovněž bych chtěl poděkovat místní pobočce Czechtradu za jejich mravenčí práci se zajištěním účasti obchodních partnerů na fóru i veletrhu i za jejich servis během i mimo oficiálních akcí a nakonec MPO za finanční patronaci celé akce.“ řekl obchodní ředitel společnosti ŽDB Drátovna, a.s. Jiří Foltýn.

 

„Účast společnosti Ferrit s.r.o. na nedávném těžebním veletrhu v Kolumbii představovala významnou fázi v naší dlouhodobé snaze proniknout na tento klíčový trh. Již několik let zkoumáme možnosti obchodní expanze do Kolumbie, a tento veletrh nám poskytl ideální příležitost k prezentaci našich technologií a produktů. V rámci výstavy jsme intenzivně pracovali na navázání nových obchodních kontaktů a upevnění stávajících vztahů s kolumbijskými partnery. Setkali jsme se s řadou klíčových hráčů v těžebním průmyslu, což nám umožnilo lépe porozumět místním potřebám a trendům. Během veletrhu jsme aktivně prezentovali naše inovativní produkty a služby, které mohou přinést značné výhody kolumbijským těžebním společnostem. Diskutovali jsme o možnostech spolupráce a partnerství s místními firmami a organizacemi, což by nám mělo otevřít nové obchodní příležitosti. Celkově lze říci, že účast na veletrhu Minexpo 2024 v Kolumbii byla pro společnost Ferrit s.r.o. velmi přínosná. Získali jsme nejen nové obchodní příležitosti, ale také jsme posílili povědomí o našich produktech a službách na trhu v Kolumbii, což nám snad pomůže dosáhnout dlouhodobého úspěchu v této regionální oblasti.“ zhodnotila účast společnosti FERRIT, s.r.o. obchodní manažerka Monika Hradilíková.

 

 


Galerie


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688