Město Benešov (benesov-city.cz)
Z regionů  |  24.04.2024 13:16:00

Platba za svoz komunálního odpadu: připomínáme blížící se termín splatnosti, částka 1 080 Kč

Město Benešov po předchozím avizování zrušilo poštovní rozesílání složenek, za svoz komunálního odpadu je ovšem možné zaplatit hned několika jinými způsoby. Kromě bezhotovostního převodu na bankovní účet a hotovostní platby na pokladnách Městského úřadu Benešov je možné využít i Portál občana nebo krajský platební portál. Termín splatnosti je 30. dubna 2024.
Město Benešov navíc již nebude od roku 2024 vydávat známky na popelnice, které zaměstnanci technických služeb postupně mění za očipované nádoby. V roce 2024 se také ruší osvobození pro poplatníky, kteří mají místo pobytu v sídle ohlašovny.
 

 
 
V souvislosti se zvýšením nákladů na svoz komunálního odpadu (pohonné hmoty, energie, poplatek za uložení, doprava do spalovny) schválilo Zastupitelstvo města Benešov v roce 2023 zvýšení poplatku o 10 měsíčně na celkovou částku 1 080 (s účinností od 1. ledna 2024). Splatnost poplatku za svoz odpadu je do 30. dubna 2024.

Benešov ročně vynaloží na provoz obecního systému odpadového hospodářství přibližně 25 mil. korun, přičemž část nákladů (přibližně 13 mil. ) pokryjí právě místní poplatky. I přes mírné navýšení ceny poplatku se tedy jedná o dotovanou službu.

Poplatníkem je každá fyzická osoba přihlášená ve městě Benešov i vlastník nemovité věci zahrnující byt, rodinný dům nebo stavbu pro rodinnou rekreaci, ve které není přihlášena žádná fyzická osoba a která je umístěna na území města Benešov.

Jak poplatek za svoz komunálního odpadu zaplatit?
• Bezhotovostním převodem na bankovní účet 19-320035309/0800
• Přes Portál občana (https://obcan.benesov-city.cz/)
• V hotovosti na v pokladnách Městského úřadu Benešov

Při platbě je nutné zadat variabilní symbol, který byl poplatníkovi přidělen při prvním přihlášení ve městě Benešov. Tento symbol lze vyčíst také z Portálu občana nebo je možné jej zjistit na telefonním čísle 312 821 189 či e-mailu hanusova@benesov-city.cz (u paní Šárky Hanušové).

Portál občana
Portál naleznete na adrese https://obcan.benesov-city.cz. K přihlášení do portálu je nutné disponovat jedním z dostupných způsobů přihlášení podporovaných Národní identifikační autoritou (https://www.identitaobcana.cz/Home), jedná se například o bankovní identitu, elektronický občanský průkaz nebo Mobilní klíč eGovernmentu. Na webových stránkách města naleznou občané videonávody vysvětlující práci s portálem.

V portálu se nachází přehled poplatků vůči městu Benešov, s možností jejich uhrazení pomocí platební brány, QR kódu, nebo bankovního převodu.

Mimo placení poplatků jsou navíc na portálu k dispozici různé formuláře. Jak se do portálu přihlásit, jak pracovat s těmito formuláři a jak provést platbu je názorně předvedeno ve videonávodech na webu města Benešov.
 
Zodpovídá: Mgr. Tereza Lípová
Vytvořeno / změněno: 24.4.2024 / 24.4.2024

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688