ec.europa.eu (Evropská komise)
Evropská unie  |  01.02.2024 18:00:00

EU a Kanada posílily své strategické digitální partnerství s cílem řešit nové výzvy

EU a Kanada posilují své strategické digitální partnerství

Komisař pro vnitřní trh Thierry Breton a kanadský ministr inovací, vědy a průmyslu François-Philippe Champagne se dne 1. února setkali, aby zahájili práci na provádění digitálníhopartnerství mezi EU a Kanadou, které bylo uzavřeno na summitu konaném ve dnech 23.–24. listopadu v Kanadě.

Po svém virtuálním zasedání vydali tuto společnou tiskovou zprávu:

Nové digitální partnerství pomůže EU a Kanadě řešit nové výzvy v digitální transformaci, které mají dopad na výzkum, průmysl, společnost a širší ekonomiku.

Jeho cílem je zaměřit se na posílení spolupráce v oblasti umělé inteligence, kvantové vědy a polovodičů, veřejné politiky týkající se on-line platforem, bezpečné mezinárodní konektivity a kybernetické bezpečnosti. Tyto priority budou projednány na úrovni úředníků prostřednictvím digitálního dialogu v únoru.

Pokud jde o polovodiče, EU a Kanada hodlají spolupracovat na řešení budoucích narušení dodavatelského řetězce polovodičů zkoumáním mechanismů monitorování a včasného varování. Hodlají si vyměňovat informace o veřejné podpoře odvětví. Obě strany rovněž zkoumaly spolupráci v oblasti výzkumu a vývoje špičkových polovodičových technologií. Partneři mají rovněž v úmyslu vyměňovat si informace o iniciativách v oblasti rozvoje pracovní síly se zapojením akademické obce, výzkumných organizací a průmyslu.

Pokud jde o umělou inteligenci, EU a Kanada hodlají zřídit pravidelné komunikační kanály a vyměňovat si informace prostřednictvím seminářů, mimo jiné o správě umělé inteligence a mezinárodních normách.

Pokud jde o kvantovou vědu, EU a Kanada usilují o rozšíření vzájemně prospěšné spolupráce s cílem urychlit výzkum, vývoj a inovace a zároveň podporovat pracovní místa a využívání kvantových technologií v širším hospodářství.

Pokud jde o on-line platformy, EU a Kanada hodlají pokračovat ve spolupráci a výměně informací o opatřeních k zajištění transparentnosti, spravedlnosti a odpovědnosti a učinit internet bezpečnějším a inkluzivnějším místem pro uživatele. V nadcházejícím roce usilují partneři o výměnu informací o provádění svých příslušných rámců.

Pokud jde o bezpečnou a odolnou konektivitu, EU a Kanada mají v úmyslu vyměňovat si informace s cílem podpořit rozvoj bezpečné a vysoce kvalitní konektivity a prozkoumat opatření k rozvoji bezpečné a vysoce kvalitní konektivity mezi Evropou, Severní Amerikou a Asií, například potenciální trasy v Arktidě nebo severním Atlantiku.

Pokud jde o kybernetickou bezpečnost, EU a Kanada hodlají spolupracovat na provádění regulačních rámců pro kybernetickou bezpečnost, a to i v oblasti ochrany kritické infrastruktury a kybernetické bezpečnosti produktů. Existuje příležitost ke spolupráci v oblasti certifikace a norem kybernetické bezpečnosti. Jako první krok určí partneři příležitosti pro výměnu informací a osvědčených postupů při provádění domácích iniciativ.

Pokud jde o digitální identitu, digitální certifikáty a služby vytvářející důvěru, obě strany hodlají podporovat interoperabilitu prostřednictvím pilotních projektů.

Obě strany se dohodly, že na jaře svolají Radu pro digitální partnerství na ministerské úrovni, aby zhodnotila dosažený pokrok a rozhodla o dalších krocích v souladu s dnešní diskusí.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Evropská unie:

Pá   4:00  Third Meeting of the European Board for Digital Services ec.europa.eu (Evropská komise)
Čt 19:19  MEPs adopt plans to boost Europe’s Net-Zero technology production europarl.europa.eu (Evropský parlament)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688