pardubickykraj.cz (Pardubický kraj)
Z regionů  |  08.09.2023 00:00:00

Letohrad se dočkal opraveného domu kultury

Byl to ten slavný den, kdy byl v Letohradě otevřen nový dům kultury. Parafrází známé písně autorské dvojce Svěrák - Uhlíř by bylo možné popsat páteční otevření zrekonstruovaného Domu kultury v Letohradě. Největší porevoluční stavba ve městě vyšla na 250 milionů korun bez daně.


Dům kultury byl poslední neopravenou veřejnou budovou ve městě a smekám přes vedením Letohradu a starostou Petrem Fialou, že se do této investice pustili. Když jsme spolu poprvé o záměru hovořili, tak jsem osobně nevěřil, že se tato investice vzhledem ke své náročnosti podaří. Jsem rád, že se i přes všechny nástrahy koronavirové pandemie a války na Ukrajině a s tím spojený nárůst cen a nedostatek materiálu podařilo dokončit stavbu, která bude sloužit nejen Letohradu, ale i širokému okolí. V poměrně krátké době se po Lanškrouně otevírá další moderní kulturní stánek, což je pozitivní pro celý region,“ řekl hejtman Martin Netolický.

Původní dům kultury byl otevřen v červenci 1969, novou tvář dostal po 54 letech. „Po čtyřech letech uzavření se letohradská veřejnost dočkala moderního domu kultury, který si naše město zaslouží. Díky Atelieru 99 a stavební firmě VCES získáváme krásný kulturní stánek, který vyšel na 250 milionů korun bez daně a je tak největší polistopadovou stavbou v našem městě. Děkuji kolegům zastupitelům, ale také občanům za podporu,“ sdělil letohradský starosta Petr Fiala.

Součástí kulturního domu je také napojení na základní uměleckou školu. „Propojení kulturního domu a základní umělecké školy je naprosto ideální a jsem rád, že mají mladé talenty šanci být přímo součásti kulturní instituce. Základní umělecké školy jsou bohužel často neoprávněně popelkou v oblasti vzdělávání a jsem moc rád, že v Letohradu tomu tak není a děti zde mají nádherné zázemí pro své umělecké vzdělávání,“ řekl krajský radní pro oblast školství Josef Kozel.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688