jh.cz (Jindřichův Hradec)
Z regionů  |  25.07.2023 13:59:26

Podnikatelé z regionu Jindřichohradecka opět získají prostor pro čerpání informací o podpoře podnikání - druhý ročník proběhne ve čtvrtek 21. září 2023 na Fakultě managementu Vysoké školy ekonomické v Praze

JHPF 2023

Začínající podnikatelé, malé a střední firmy, region Jindřichohradecka, podpora podnikání. To jsou jen některé z hlavních principů Jindřichohradeckého podnikatelského fóra, jehož druhý ročník proběhne ve čtvrtek 21. září 2023 na Fakultě managementu Vysoké školy ekonomické v Praze

Jindřichohradecké podnikatelské fórum, které pro podnikatele připravuje Fakulta managementu VŠE ve spolupráci s městem Jindřichův Hradec, Jihočeskou hospodářskou komorou, Agenturou pro podnikání a?inovace, Jihočeským vědeckotechnickým parkem a Agenturou pro podnikání a investic CzechInvest, nabídne i v letošním roce všem podnikatelům a firmám z regionu přehled o všech formách podpory podnikání. Podnikatelé a zástupci firem kromě těchto informací získají také prostor pro navazování kontaktů, networking a sdílení svých plánů.

Malá města se v současnosti stále více potýkají s odsunem pracovních sil do větších měst, což ve výsledku může přinášet i celkový odliv podnikatelských subjektů. Jak se vypořádat s tímto trendem, který se odráží v podnikatelské stagnaci regionu? „Podnikání dnes a zítra“, udržení stávajících podniků a možné vize rozvoje podnikání. To bude obsahem 2. ročníku podnikatelského fóra.

„Univerzity a vysoké školy sehrávají zásadní roli nejen ve vzdělávání, ale také v oblasti, která se označuje jako transfer znalostí. Tímto komplikovaným pojmem označujeme v zásadě jednoduchou věc: „víme jak, naučíme vás to a pomůžeme vám s tím“. To, co díky téměř třicetileté praxi umíme, se snažíme věnovat také podpoře nejen regionálního podnikání a propojování všech organizací, firem a dalších subjektů. A právě v rámci podnikatelského fóra chceme opět umožnit firmám a podnikatelům z regionu využít naše know-how nebo nabídnout například spolupráci s našimi studenty či absolventy,“ uvedl Mojmír Sabolovič, proděkan pro vnější vztahy Fakulty managementu.

Rozvoj podnikatelské infrastruktury je rovněž nedílnou součástí strategického záměru města Jindřichův Hradec. My, jako město, musíme poskytnout vhodné podmínky pro potenciální zaměstnavatele, aby měli důvod do našeho města přijít, investovat a zůstat. To samé platí samozřejmě také pro stávající firmy, které tak musí být imunní vůči pobídkám jiných měst a obcí,konstatujeMichal Kozár, starosta města Jindřichův Hradec.

Hlavními partnery 2. Jindřichohradeckého podnikatelského fóra jsou i v letošním roce organizace, které se podporou podnikání dlouhodobě zabývají. Společně s Fakultou managementu VŠE a městem Jindřichův Hradec pravidelně řeší problematiku podnikání v regionu a hledají možné formy podpory a stabilizace podnikání. Setkání se aktivně účastní i místní podnikatelé a firmy, kteří se rozhodli sdílet své zkušenosti nejen s?podnikáním jako takovým, ale i se samotným podnikáním v regionu.

Další informace a program najdete na webu Jindřichohradeckého podnikatelského fóra 2023.


K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688