Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  29.06.2023 11:48:20

Pilulka po obtížném úpisu akcií propustí v Česku a na Slovensku třetinu lidí a skončí v Rumunsku

Pilulka po druhém úpisu akcií na trhu START pražské burzy, ze kterého získala od investorů celkem 67 milionů korun, ale žádala násobně více, představila rozsáhlé úspory. Podle vyjádření spoluzakladatele Petra Kasy pro Czechcrunch zahájila firma rozsáhlou transformaci, která zahrnuje propuštění třetiny lidí v Česku a na Slovensku a odchod z rumunského trhu. Roční náklady plánuje firma snížit téměř o sto milionů korun, píše Czechcrunch.

„Zahájili jsme celofiremní transformaci. V následujících týdnech dojde k mezinárodnímu sloučení a zúžení jednotlivých týmů rozprostřených v několika zemích. Zmíněné kroky se dotknou velké části zaměstnanců a bude ukončena spolupráce s padesáti zaměstnanci na centrálách v Praze, Bratislavě a Bukurešti. Reorganizace v řízení, ale i provozu, bude mít s postupným náběhem pozitivní dopad na náklady společnosti ve výši vyšších jednotek milionů korun měsíčně,“ přibližuje kroky spoluzakladatel a člen představenstva Pilulky Petr Kasa pro online médium.

Mezi hlavní kroky patří spojení jednotlivých oddělení ve skupině do jedné mezinárodní struktury. Krokem souvisejícím s ukončením působnosti v Rumunsku je propuštění zaměstnanců v Bukurešti. V Praze a Bratislavě jde podle vyjádření Pilulky o přibližně 35 procent lidí. Firma přitom zdůrazňuje, že se jedná o zaměstnance centrál a „rozhodně ne“ o lékárníky a skladníky, píše Czechcrunch.

Ke změnám dochází také ve vedení společnosti. Na pozici skupinového finančního ředitele nastupuje k začátku července Tomáš Hospůdka, který ve společnosti působil jako ředitel controllingu a vztahů s investory. Pozici ředitele nových trhů od června převzal Jaromír Řánek. Firmu opuštějí David Staněk z pozice finančního ředitele a Michal Hanáček z pozice operativního ředitele, píše se v textu.

„Na naší ambici modernizovat lékárenský trh se nic nemění. Veškeré kroky jsou vedeny tak, aby neměly dopad na růst tržeb a ziskovosti. Počítáme, že rok 2023 bude nejúspěšnějším rokem v historii Pilulky, čemuž napovídá i první pololetí, kdy skončíme okolo šesti procent nad tržbami loňského roku s optimistickým výhledem na druhé pololetí,“ cituje Czechcrunch druhý z bratrů a spoluzakladatelů frimy Martina Kasu.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688