Hradec Králové (hradeckralove.org)
Z regionů  |  14.06.2023 15:53:17

Hradecké školy čeká o prázdninách řada oprav

Do hradeckých základních škol se během letních prázdnin přesunou řemeslníci, aby zde provedli několik zásadních oprav. Celkem se jedná o tři základní školy a ZUŠ Střezina, kde veškeré stavební práce vyjdou dohromady na více než 19,3 milionu korun včetně DPH. Tyto rekonstrukce zajišťují Technické služby Hradec Králové. Vedle toho stále pokračují i rozsáhlé investice města do škol. Jedná se například o kompletní renovaci a nástavbu v ZŠ Úprkova, rekonstrukci a přístavbu odborných učeben v ZŠ Svobodné Dvory nebo přeměnu tanečního pavilonu a stavbu nové spojovací chodby v ZUŠ Střezina.
Tisková zpráva

„Letní prázdniny jsou ideální dobou na provedení oprav budov a přilehlého okolí našich škol. Veškeré práce, které v tomto případě zajišťují technické služby, jsou plánovány tak, aby byly proveditelné během července a srpna a nijak nezasahovaly do začátku výuky. Výjimkou jsou městské investice, které v některých školách již probíhají po většinu školního roku,“ uvádí primátorka města Hradec Králové Pavlina Springerová.

Jednou z největších investic je právě probíhající oprava podlahy v tělocvičně v Základní škole Kukleny, kde kromě palubovky budou také zhotoveny nové tribuny. Práce zde byly zahájeny v polovině května a s jejich dokončením se počítá v závěru letních prázdnin. „Celkově vyjdou na 9,7 milionu korun. Zároveň se zde v létě počítá s opravou střechy v částce necelé tři miliony korun. Na základní škole Josefa Gočára již byla začátkem tohoto měsíce zahájena oprava nadstřešní části budovy. Zde dojde k výměně střešní krytiny či repasi oken a dveří. Nové budou také některé omítky. Stejně jako v předchozím případě budou i zde veškeré práce, jejichž náklady činí téměř 2,4 milionu korun, dokončené v závěru srpna,“ říká Pavel Vrbický, náměstek primátorky pro oblast správy majetku. Začátkem července se řemeslníci chystají v této škole také stavebně upravit prostory se sociálním zázemím pro dívky. Cena těchto úprav je více než 1,8 milionu korun. V Základní škole Mandysova přivítá žáky v novém školní roce opravené hřiště, konkrétně běžecké oválné dráhy. V tomto případě vyjde renovace sportovních ploch na téměř 1,3 milionu korun.

O prázdninách zajišťují technické služby další práce také v Základní umělecké škole Střezina. Vedle právě probíhající investice zde dojde navíc k výměně venkovních rozvodů teplé užitkové vody a topné vody od místa napojení směrem k budově stávající předávací stanice. Práce za více než 1,1 milionu korun jsou prováděny v koordinaci s probíhající rozsáhlou rekonstrukcí školy.

O prázdninách nebudou vynechány ani mateřské školy. Například v MŠ Josefa Gočára ve Škroupově ulici bude probíhat rekonstrukce přípravny jídel ta téměř 4,7 milionu korun. MŠ Třebechovickou zase čeká vybudování rekuperace a zateplení v hodnotě přibližně 12,5 milionu.

Zodpovídá: Bc. Barbora Petrovićová
Vytvořeno / změněno: 14.6.2023 / 14.6.2023
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688