Ústecký kraj (kr-ustecky.cz)
Z regionů  |  09.06.2023 13:11:46

Představujeme nejlepší pivo a nejlepší víno Ústeckého kraje

Druhý ročník soutěží o nejlepší Pivo Ústeckého kraje a nejlepší Víno Ústeckého kraje již zná své vítěze. Ústecký kraj podporuje řemeslnou výrobu a produkci různorodými marketingovými nástroji. Jedním z nich je i podpora soutěžních akcí s cílem zprostředkovat spotřebitelům osobní výměnu zkušeností a kontakt s výrobci, kteří působí jednak v oboru a také v našem kraji.
Tisková zpráva ze dne 9. června 2023
Vyhlášení soutěže

O nejlepší pivo Ústeckého kraje roku 2023 se soutěžilo v devíti kategoriích v průběhu dvou květnových dnů, kdy odborná porota hodnotila 34 vzorků. Slavnostní vyhlášení proběhlo v rámci Ústeckého pivního jarmarku v Ústí nad Labem. V kategorii Světlé výčepní pivo vyhrála Ústecká desítka od Pivovaru Na Rychtě z Ústí nad Labem. Biskupský pivovar U sv. Štěpána z Litoměřic zabodoval hned ve dvou kategoriích, v kategorii Český světlý ležák vyhrál s pivem Děkan, a v kategorii Silné tmavé pivo uspěl s Jarním speciálem. Nejvyšší příčku v kategorii Tmavý ležák obsadil varnsdorfský pivovar Kocour. První místo v kategorii Pšeničné pivo obsadila ústecká Rychtářka od Pivovaru na Rychtě. Vítězem American Pale Ale se stal Úštěcký rytíř z Pivovaru Úštěk. Kategorie Indian Pale Ale (IPA) vyhrál Galaxy IPA od Hákova parního pivovar z Mlékojed. V kategorii Stout zvítězil Podřipský pivovar ze Ctiněvsi. V kategorii Sour (neboli kyselé pivo) vyhrál Minipivovar Most s Kyseláčem.

V květnu pak také zasedla v sále Hradu Litoměřice odborná porota, aby rozhodla o šampionu vinařské soutěže Víno Ústeckého kraje pro rok 2023, kterým se stalo víno SAVILONročník 2021 (pozdní sběr) z Žernoseckého vinařství. Odborná porota hodnotila celkem 40 vzorků přihlášených vín z českých vinařství. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhlo na začátku června na Hradě Litoměřice v rámci prodejní a prezentační výstavy vín Litoměřický hrozen.

V komisích obou soutěží zasedli odborníci z oblasti vinařství, pivovarnictví, mezi které patří Státní zemědělská a potravinářská inspekce, Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, Českomoravský svaz minipivovarů, První pivní extraliga, sládci, someliéři i mezinárodní profesionální degustátor, záštitu poskytnul Cech českých vinařů. Dále v komisi byli přítomni také zástupci Ústeckého kraje a města Litoměřice

Obě soutěže organizačně zaštítila organizace Městská kulturní zařízení Litoměřice a finančně akce podpořil Ústecký kraj.

Vyhodnocení nejlepšího vína Ústeckého kraje
Vyhodnocení nejlepšího vína Ústeckého kraje

Zodpovídá: Mgr.et Bc. Ondřej Nitsch
Vytvořeno / změněno: 9.6.2023 / 9.6.2023
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Okomentovat na facebooku






Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688