Vladimír Urbánek
(Kurzy.cz)
Akcie ve světě  |  26.06.2003 11:17:30

Žádost o svolání MVH Radia je NEPLATNÁ !


Žádost o svolání mimořádné valné hromady - DOPLŇUJÍCÍ INFORMACE
26.6.2003

(Praha, 26. června 2003) - Žádost o svolání mimořádné valné hromady, kterou akciová společnost ČESKÉ RADIOKOMUNIKACE obdržela od právního zástupce jednoho z minoritních akcionářů společnosti - kyperské firmy Netla Management Limited – v podobě, v jaké byla doručena ČRa, a. s., nesplňuje formálně právní požadavky.

ČRa, a. s. včerejší tiskovou zprávou oznámila obdržení žádosti a potvrdila, že začala v souladu se zákonem připravovat mimořádnou valnou hromadu. Po důkladné právní analýze právníky společnosti však bylo zjištěno, že český právní zástupce společnosti Netla Management Limited podal žádost o svolání mimořádné valné hromady na základě plné moci, jejíž doba platnosti podle všeho uplynula. „Věříme, že Netla rychle odstraní tento nedostatek. Už jsme dnes kontaktovali právního zástupce společnosti a na nedostatek je upozornili,“ řekla k tomu mluvčí společnosti. Pokud představenstvo obdrží platnou žádost o svolání mimořádné valné hromady od společnosti Netla Management Limited, bude mimořádná valná hromada svolána v zákonné lhůtě. Datum, místo konání a pořad jednání budou včas zveřejněny spolu s případnými komentáři.

I přes výše uvedené skutečnosti se akciová společnost ČESKÉ RADIOKOMUNIKACE rozhodla, že z důvodu zachování informovanosti akcionářů je vhodné uvést plné znění pořadu jednání uvedeného v žádosti společnosti Netla Management Limited. Zmíněný pořad jednání je uveden v příloze.

 

Příloha

Body pořadu jednání uvedené v žádosti společnosti Netla Management Limited:

(1) Zahájení a kontrola usnášeníschopnosti valné hromady.

(2) Schválení jednacího a hlasovacího řádu valné hromady.

(3) Volba orgánů valné hromady (4) Podání a projednání vysvětlení představenstva ČRa (bod č.8 a č.21 pořadu jednání) ke:

a) ČRa provedenému znaleckému ocenění tržní hodnoty 39,2% akcií RadioMobil, a.s. na částku CZK 5,133 mil;

b) skutečné tržní hodnotě akcií RadioMobil, a.s

c) porovnání tržní hodnoty akcií RadioMobil, a.s ve výši CZK 5,133 mil s tržní hodnotou podílu Eurotel Praha, spol. s.r.o.;

d) tomu, zda se představenstvo ČRa, jednající s péčí řádného hospodáře, skutečně nadále ztotožňuje se svým názorem, že tržní hodnota 39,2% akcií RadioMobil a.s. je CZK 5,133 mil;

e) rozdílu v názoru představenstva ČRa dle písm. (d) výše na tržní hodnotu akcií RadioMobil, a.s s názory nezávislých odborníků a znalců;

f) porušení povinnosti představenstva ČRa uložit znalecké posudky dle písm. (a) výše do sbírky listin obchodního rejstříku dle § 27a (2) písm. (g) ObchZák a opatřením přijatým představenstvem ČRa v této věci;

g) opatřením představenstva ČRa přijatým v souvislosti s klamavou resp. nesprávně určenou tržní hodnotou akcií RadioMobil a.s, včetně zabezpečení informovanosti ve smyslu § 80 ZoCP;

h) vlivu klamavé resp. nesprávně určené tržní hodnoty akcií RadioMobil a.s. na kurs akcií ČRa a veřejné trhy;

i) vlivu klamavé resp. nesprávně určené tržní hodnoty akcií RadioMobil a.s. na případnou nabídku převzetí týkající se akcií ČRa;

j) určení odpovědnosti za klamavou resp. nesprávně určenou tržní hodnotu akcií RadioMobil, a.s. a opatřením představenstva ČRa v této věci.

(5) Podání a projednání vysvětlení představenstva ČRa (bod č. 8 a č. 21 pořadu jednání) ke:

a) zvýšení základního kapitálu v Contactel s.r.o, kapitalizaci pohledávek ČRa v Contactel s.r.o a převodu resp. budoucímu převodu podílu ČRa v Contactel s.r.o. dle opčních smluv uzavřených mezi společníky Contactel s.r.o.; podmínkám takovéhoto převodu, vztahu mezi zvýšením základního kapitálu v Contactel s.r.o., kapitalizací pohledávek a převodem resp. budoucím převodem podílu ČRa v Contactel s.r.o. a záležitosti vynaložení péče řádného hospodáře představenstva ČRa a v těchto věcech;

b) znaleckému ocenění tržní hodnoty podílu ČRa v Contactel s.r.o;

c) činnosti představenstva ČRa ve vztahu k podílu ČRa v Contactel s.r.o. a vlivu takovéto činnosti na kurs akcií ČRa;

d) finančním ztrátám ČRa v souvislosti s investicemi ČRa do Contactel s.r.o, převodem resp. budoucím převodem podílu ČRa v Contactel s.r.o. a opatřením přijatým představenstvem ČRa v této věci;

e) základním obchodním vztahům mezi ČRa a Contactel s.r.o., jejich porovnání a zhodnocení pro Čra.

(6) Podání a projednání vysvětlení představenstva ČRa (bod č. 8 a č. 21 pořadu jednání) ke:

a) zásadním aspektům současného stavu a budoucího vývoje v ČRa;

b) oznámení BIVIDEON B.V. o dobrovolné nabídce převzetí týkající se akcií ČRa;

c) nabídce převzetí týkající se akcií ČRa a přiměřené ceny akcií ČRa;

d) vynaložení péče představenstva ČRa o adekvátní vývoj kursu akcií ČRa na veřejných trzích;

e) zabezpečení řádné, včasné a pravidelné informovanosti akcionářů ČRa o vývoji v ČRa a dopadu tohoto vývoje na ostatní akcionáře ČRa;

f) hodnotě a kursu akcií ČRa a zhodnocení vlivu představenstva ČRa na jejich výši.

(7) Podání vysvětlení dozorčí rady ČRa k záležitostem uvedeným v bodech 4,5 a 6 výše.

(8) Projednání a schválení otevřeného dopisu akcionářů ČRa určeného pro Deutche Bank A.G. k působení Deutsche Bank A.G. a BIVIDEON B.V v ČRa, činnosti ČRa řízené představiteli Deutsche Bank A.G a BIVIDEON B.V., plnění zákonných povinnosti představenstva ČRa vůči společnosti, jejím akcionářům a veřejným institucím a vlivu takovýchto skutečností na veřejný trh s akciemi ČRa a akcionáře ČRa.

(9) Projednání a schválení otevřeného dopisu akcionářů ČRa určeného Burze cenných papírů Praha, a.s., the London Stock Exchange, Komisi pro cenné papíry a the Financial Services Authority o činnosti představenstva ČRa, plnění zákonných povinností představenstva ČRa vůči společnosti, jejím akcionářům a veřejným institucím a vlivu takovýchto skutečností na veřejné trhy s akciemi ČRa.

(10) Projednání a schválení otevřeného dopisu akcionářů ČRa určeného auditu ČRa společnosti KPMG Česká republika Audit, spol. s.r.o. o činnosti ČRa, plnění zákonných povinností představenstva ČRa vůči společnosti, jejím akcionářům a veřejným institucím a vlivu takovýchto skutečností na hospodářské výsledky ČRa.

(11) Schválení zásad pro představenstvo ČRa ohledně zabezpečení řádné, včasné a pravidelné informovanosti akcionářů ČRa o vývoji v ČRa a dopadu tohoto vývoje na ostatní akcionáře ČRa.

(12) Schválení zásad pro představenstvo ČRa ohledně zabezpečení účinné informovanosti Komise pro cenné papíry a organizátorů veřejných trhů a sjednání informační nápravy ohledně skutečné tržní hodnoty 39,2% akcií RadioMobil a.s.

(13) Schválení zásad pro představenstvo ČRa ohledně zabezpečení péče o adekvátní a neklamavý vývoj kursu akcií ČRa na veřejných trzích.

(14) Schválení zásad pro představenstvo ČRa ohledně ukončení trvání opční smlouvy ze dne 27. 12. 2001.

(15) Schválení zásad pro představenstvo ČRa ohledně určení skutečně tržní hodnoty akcií RadioMobil a.s. a jednání o uzavření smlouvy o prodeji akcií RadioMobil a.s investoru.

(16) Projednání a schválení pověření představenstva ČRa provedením odborného ocenění tržní hodnoty 39,2% akcií RadioMobil a.s. podílu ČRa v Contactel s.r.o. poradenskou divizí společnosti Deutsche Bank A.G.

(17) Schválení zásad pro představenstvo ČRa ohledně úpravy hospodářských výsledků ČRa v návaznosti na skutečnou tržní hodnotu akcií RadioMobil a.s. a skutečnou cenu opční prémie dle opční smlouvy ze dne 27. 12. 2001.

(18) Rozhodnutí o odvolání členů představenstva ČRa.

(19) Rozhodnutí o volbě členů představenstva ČRa.

(20) Rozhodnutí o odvolání členů dozorčí rady ČRa (s výjimkou členů odvolávaných zaměstnanců dle §200 ObchZák).

(21) Rozhodnutí o volbě členů dozorčí rady ČRa (s výjimkou členů volených zaměstnanci dle § 200 ObchZák).

(22) Závěr valné hromady

Zdroj: ČRa




AliaShop
- prodej dovolených, stavebního spoření a hypoték, PF a připojení k internetu

Pro bližší info klikněte na malé obrázky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688