Patria (Patria Finance)
Akcie v ČR  |  08.07.2022 13:36:18

Nabídka akcií skupiny Coloseum je prodloužena o týden do 19. července

Veřejná nabídka akcií skupiny Coloseum, která byla zahájena 22. června prostřednictvím PX Start Burzy cenných papírů Praha, je o týden prodloužena. Upisovací období potrvá nově do úterý 19. července. V aukci je k dispozici 425 tisíc kusů akcií, které představují až 38% podíl společnosti. Nejnižší upisovaná částka je 24 600 za jeden lot.

„Vstup na burzu pro nás znamenal poměrně časově náročný proces s řadou proměnných, které jsme nedokázali ovlivnit. Obdobně je tomu i se samotným upisovacím období, které připadlo na termín, do kterého vstoupil týden hned se dvěma státními svátky. Řada lidí tento čas využívá na čerpání dovolených a věnují se jiným aktivitám než investičním transakcím. Chceme jim dát příležitost v klidu se rozmyslet a realizovat nabídku po návratu z dovolené, proto jsme přistoupili k prodloužení lhůty aukce,“ říká Jan Mužátko, majitel skupiny Coloseum.

Podle Jiřího Staníka ze společnosti Helgi Library je prodloužení úpisu dobrou příležitostí pro váhající investory nebo ty, kteří tráví tyto dny na dovolené, na realizaci objednávky v klidu a bez časového stresu.

Coloseum si jde na burzu pro kapitál ve výši minimálně sto milionů korun. Ten má skupině pomoc realizovat ambiciózní plány, například etablovat v Česku italskou kavárenskou síť Caffé Pascucci, na kterou skupina získala desetiletou masterfranšízu.

Skupina Coloseum letos oslavila 27 let na trhu a během téměř tří dekád se postupně vypracovala do pozice jedné z největších restauratérských sítí v Česku. Před pandemií její provozy navštívilo ročně v průměru 1,5 milionu zákazníků a může se pochlubit 45 tisíci členy věrnostního Bakarta klubu. Skupina provozuje italský koncept vlastních a franšízových restaurací Pizza Coloseum, Pivovar Národní v Praze, spravuje také například Občanskou Plovárnu s kapacitou 2 500 osob či hokejové arény v Liberci, Pardubicích a v Kladně. Od roku 2020 je součástí Skupiny také velkoobchod Pragogastro.


Disclaimer: Informace, které je Patria Finance povinna uveřejňovat v souladu s opatřeními proti omezení střetu zájmů, se nacházejí na https://www.patria.cz/disclaimer.html. Z prodaného objemu emise Coloseum Holding získává obchodník až 2,75% sales fee, které je využito ke vzdělávání klientů například formou webinářů.

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688