zlin.eu (Zlín)
Kultura  |  23.05.2022 17:26:29

V neděli 29. května startuje festivalový půlmaraton. Ovlivní dopravní situaci ve městě Zlín

fpm.jpg

V neděli 29. května startuje festivalový půlmaraton. Ovlivní dopravní situaci ve městě

publikováno: 23.5.2022

Zlín - V neděli 29. května se uskuteční 7. ročník Festivalového půlmaraton MONET+ Zlín, který pořádá Zlín Film Festival společně s Běhy Zlín. Největší běžecká akce v kraji je přímou součástí filmového festivalu, který se koná od 26. května do 1. června. S ohledem na některá omezení v dopravě, která souvisejí s přípravou i organizací závodu a také s letošní změnou trasy, žádají organizátoři veřejnost o shovívavost a respektování pokynů.

Hlavní závod odstartuje od Kongresového centra ve Zlíně v neděli nově již v 10.00 hodin. Po startu se závodníci vydají přes třídu Tomáši Bati, náměstí Míru, autobusové nádraží do továrního areálu.  Po proběhnutí Baťovského areálu pokračuje trasa přes Prštné, Rybníky, Čepkov. Odtud trasa běhu vede přes Fügnerovo, Havlíčkovo a Benešovo nábřeží na Zálešnou a Podvesnou, závěr okruhu potom po ulici Dlouhé, Vodní a Zarámí až na náměstí Míru před radnici. Pro čtvrtmaratonce a tandemy zde závod končí. Běžci půlmaratonu a štafety pokračují do kola druhého z náměstí přes Bartošovu ulici opět do továrního areálu a dále po stejné trase, jako v prvním kole.

Z důvodu bezpečnosti samotných běžců i diváků bude v návaznosti na trasu v některých částech centra města omezena nebo zcela uzavřena doprava a také linky MHD budou odkláněny. Od 10 hodin dojde tak k přerušení pravidelných tras linek 2, 4, 8, 9, 33, 34 a 36, které budou směrovány na náhradní trasy. Pár minut před desátou hodinou bude na patnáct zcela uzavřen průjezd Zlínem po třídě Tomáše Bati. V tu dobu bude také na nezbytně dlouhou dobu omezen příjezd na autobusové nádraží. (podrobný plán uzavírek ve spodní části dokumentu nebo zde https://www.zlinskypulmaraton.cz/uzavirky-a-omezeni)

„Rádi bychom upozornili motoristy i ostatní obyvatele města, že na trase půlmaratonu se v době mezi 8:00 až 13:00 hodin vyskytnou dopravní omezení, a požádali je o trpělivost a obezřetnost,“ prosí Jarmila Záhorová, výkonná ředitelka Zlín Film Festivalu, která dodala, že postupné uvolňování omezení bude již od 12:30 hodin.  Současně upozornila, že doprava na křižovatkách bude řízena policisty a dobrovolníky, kteří budou v případě potřeby veřejnosti k dispozici.

Podrobné informace k závodům i k uzavírkám a omezení v dopravě jsou k dispozici na webových stránkách www.zlinskypulmaraton.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688