Inzerce (Inzerce)
Investice  |  27.01.2022 10:58:06REKLAMA

Dominik Stroukal a Radovan Vávra radí, jak na investice! Nové díly finGOOD Akademie.

Možná to sami znáte, začít s investováním bývá ten nejtěžší krok. Pokud o něm uvažujete a nevíte jak začít, podívejte se na finGOOD Akademii, kde se dozvíte mnoho přínosných informací a názorů na toto téma.

Investování je pro širokou veřejnost stále zahaleno hávem nedostupnosti a složitosti. Ovšem v době, kdy inflace dosahuje rekordních hodnot, je více než žádoucí začít o své peníze pečovat. Investice by tak měly zaujímat pevné místo v rozpočtu každé domácnosti. Problémem ovšem stále zůstává strach a nízké finanční sebevědomí. Právě to se rozhodli odstranit ve finGOOD a vytvořili vlastní investiční akademii.

FinGOOD.cz je crowdfundingová investiční platforma, která má za sebou odfinancované projekty za 336 milionů a jejím prostřednictvím investuje 4900 individuálních investorů. Podněty a přípomínky právě ze strany investorů byly hlavním impulzem pro vznik finGOOD Akademie.


Akademii ocení začínají i zkušení investoři

„Rok od roku roste zájem široké veřejnosti o investování. Nejčastějším důvodem, proč se k investicím nikdy neodhodlají, je strach” objasňuje situaci Vít Endler, CEO finGOOD, který je sám aktivním investorem.

To bylo hnacím motorem pro vznik finGOOD Akademie, která si bere za cíl zlepšit finanční gramotnost a celkový přístup široké veřejnosti k financím. „Úspory lidí požírá rostoucí inflace a skoro bych řekl, že před ní většina zavírá oči. Jak z toho ven? Já osobně vidím cestu v porozumění vlastním financím a aktivním investování. Proto vznikla finGOOD Akademie,“ vysvětluje Endler hlavní motivy vzniku.

Akademie se zaměřuje na témata a otázky, které by měla zajímat jak nováčky ve světě investic, tak i pokročilé investory. Témata Akademie vzešla z oblastí, na které se nejčastěji ptají samotní investoři. "Samozřejmě nechceme ani nemůžeme lidem poskytovat přímé finanční poradenství. Ale v rámci Akademie se nebojíme nakousnout a probrat témata, díky kterým mohou lidé o svých financích začít přemýšlet a aktivně je spravovat," doplňuje Endler.

Rozhovory se předními experty.

FinGOOD Akademie sází na jasný a přehledný videoformát, kde sledující dostávají informace a tipy od zkušeného investora. V prvních dílech se investoři dozví základní a zároveň nejdůležitější investiční témata.

Ta jsou nyní nově doplněna o rozhovory s předními investičními experty. Ve finGOOD Akademii si tak mohou začínající i zkušení investoři poslechnout rozhovor s Dominikem Stroukalem o investiích do oblasti kryptoměn. Připraven je také rozhovor s věhlasným investorem a podnikatelem Radovanem Vávrou na téma dlouhodobého investování do akcií či fondů - na co si dát pozor, jak a kdy začít a jaký vliv má čas na vaše investice. Popřípadě se dozvědět více v připravovaném rozhovoru o investování do nemovitostí.

Investování pro každého

FinGOOD Akademie je tedy určena široké veřejnosti a je jedno, jestli někdo o investování teprve přemýšlí nebo už se ve světě investic nějakou dobu pohybuje. Témata pokrývají otázky, které by si měli položit každý, kdo se nechce nechat svévolně vláčet inflací.
 „Starat se o vlastní peníze je osobní odpovědností každého z nás, ale ke správným rozhodnutím je potřeba dostatek informací. Proto jsme připravili investiční akademii, která rozebírá témata bez pozlátka a na rovinu,“ uzavírá Vít Endler.

Ti, kteří po absolvování Akademie budou chtít své znalosti přetavit v praxi, tak mohou začít investovat právě na platformě finGOOD.cz, a to do prověřených a fungujících českých firem s historií. Investování na finGOODu nabízí zúročení ve výši 7–10 % ročně v kombinaci s velmi silným zajištěním investic. K výhodám lze také přičíst fakt, že investorům chodí získané výnosy každý měsíc na účet. Díky tomu lze využít výhod složeného úročení a udělat tak slibný krok k úspěšnému vybudování pasivního příjmu.

Upozornění redakce Kurzy.cz: Články, jejichž autorem nejsou Kurzy.cz, nevyjadřují názor redakce či provozovatele portálu Kurzy.cz. Využijete-li v článcích poskytnutá sdělení jako investiční doporučení nebo poradenství, činíte tak z vlastního uvážení, na vlastní náklady a riziko.


Poslední zprávy z rubriky Investice:

Po 16:59  Silný obrat na trhu s kakaem X-Trade Brokers (XTB)
Po 16:48  Oslabí japonský jen na 160 USD/JPY? (video) X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688