Lidé (Lidé)
Lidé  |  20.11.2021 13:16:39

Finančním ředitelem skupiny EFG se stal Roman Lesný

Tým společnosti Energy financial group, českého lídra v oblasti výroby biometanu, od 1. listopadu posílil Roman Lesný, který nastoupil na pozici finančního ředitele. Lesný se dlouhodobě pohybuje zejména v sektorech dopravy, logistiky a strategického řízení firem, působil na mnoha manažerských postech v ČR a USA nebo jako poradce ministra dopravy. V EFG bude mít na starosti finanční strategii.

Roman Lesný (54) přichází do společnosti Energy financial group a.s. zejména s cílem posunout ji do vyšší korporátní úrovně, aby byla připravena na další rozvoj a na strategické spojení s významnými hráči na trhu. Hlavním úkolem Lesného bude tvorba finanční a investiční strategie skupiny, včetně emise zelených dluhopisů, která bude v souladu s probíhající zásadní transformací evropského energetického sektoru. Součástí této strategie bude zároveň úspěšné zavedení nefinančního reportingu (CSRD), který nově ukládá Evropská unie vybraným účastníkům finančního trhu, respektive firmám, bankám a investorům.

Lesný v minulosti působil na postu generálního ředitele Škoda Transportation, podílel se na restrukturalizaci aerolinií ČSA a také na záchraně letecké společnosti Smartwings. „V oblastech transportně-energetických systémů, ochraně životního prostředí a investic se pohybuji již mnoho let, proto mě těší, že budu moci získané zkušenosti naplno využít. Projekty skupiny EFG mi dávají velký smysl, obdivuju její konzistentní vizi a dlouhodobou strategii a jsem velmi rád, že i já se mohu stát její součástí,“ podotýká ke svému nástupu Roman Lesný.

Skupina EFG se dlouhodobě zaměřuje na energetické využití biologicky rozložitelného odpadu a za několik let působení si v této oblasti vybudovala silnou pozici lídra na českém trhu. Pro její udržení i další rozvoj je nutná významná posila našeho týmu, proto jsem rád, že u nás mohu přivítat Romana Lesného, který pomůže s vytvářením dlouhodobé finanční a investiční strategie a pomůže transformovat EFG ve významného hráče mezinárodní úrovně,“ podotýká k nástupu nového finančního ředitele Tomáš Voltr, místopředseda představenstva EFG.

Lesný vystudoval strojní fakultu ČVUT a získal titul MBA z financí na University of Pittsburgh. Mluví anglicky a rusky, studuje němčinu a hebrejštinu. Mimo jiné se věnuje nakladatelské činnosti a aktivně se podílí na produkci Festivalu izraelského filmu.


Investiční skupina Energy financial group a. s. (EFG) prostřednictvím svých dceřiných společností buduje a provozuje od roku 2007 projekty zaměřené na produkci energií z obnovitelných zdrojů. Je lídrem v segmentu energetického zpracování biologicky rozložitelných odpadů a upgradingu bioplynu na biometan využitelný například jako pokročilé palivo. Společností vybudovaná a spravovaná moderní odpadářská bioplynová stanice EFG Rapotín BPS u Šumperka je vybavena nejmodernější technologií a byla jedním z prvních zařízení svého druhu v České republice. Energy financial group dále vlastní a provozuje bioplynovou stanici EFG Vyškov BPS a elektrárnu MOSTEK energo. K jejím dalším projektům se řadí EFG Green energy zajišťující přímý prodej „zelené“ energie koncovým zákazníkům a „Třídím gastro“ umožňující městům a obcím separaci gastroodpadu z domácností a jeho následné energetické zpracování v ekologických provozech EFG. Společnost se významně podílí na vývoji nových technologií ve spolupráci s českými univerzitami. Vizí společnosti je podpora odpovědného nakládání s odpady a snaha přispět k rozvoji energetického segmentu šetrného k životnímu prostředí.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688