Patria (Patria Finance)
Akcie ve světě  |  04.08.2021 11:09:38

Červencoví propadlíci, kteří by mohli v srpnu zazářit

Někteří červencoví propadlíci by mohli v srpnu obrátit kurz. Dva obchodníci vybrali dvě jména, která by mohli tento měsíc zazářit.

Mezi sektory, které měly v červenci nejhorší výkon, patří energetika a cestovní ruch, na než dopadly obavy ze šíření mutace koronaviru delta. Mezi největšími propadlíky na americkém akciovém indexu S&P 500 pak najdeme jména jako Las Vegas Sands, Diamondback Energy a Carnival Corp., která klesala o 20 %, resp. o 18 % a 18 %. A jedno méně známé jméno, které rovněž skončilo v červených číslech, má potenciál tento měsíc opět zazářit, uvedl Chad Morganlander z Washington Crossing Advisors pro pořad CNBC „Trading Nation“.

"Doporučujeme, abyste se v tomto bodě tržního cyklu vyhnuli málo kvalitním jménům a podívali se na společnost jako je Baxter," což je společnost na zdravotnické vybavení, řekl Morganlander. Mnoho energetických a cestovních akcií mívá vysokou úroveň zadlužení a prognózy nejistých zisků, ale Baxter má nízký dluh, vysokou viditelnost, „trvale roste [a je] trvale ziskový“, doplnil. Akcie společnosti Baxter klesly od začátku července téměř o 6 %.

"Má výnosy zhruba 13 miliard dolarů a roste. A bude růst poměrně konzistentně. Valuace také dává smysl, obchoduje se s [P/E] výhledově na 19násobku, “ pokračuje Morganlander.

Další jméno v hledáčku vybral vedoucí technické analýzy u Oppenheimeru Ari Wald. "Musíte být taktičtí, kupovat akcie po poklesu, ale musíte nakupovat, když je za nimi dlouhodobá síla a když jsou pro tato témata také příznivé makro podmínky," uvedl Wald v rozhovoru.

Jeho volbou je softwarová akcie Digital Turbine, která v červenci klesla o více než 17 %. "To, co ji odlišuje od ostatních akcií, je, že tu jsou makro trendy, které ji podporují," řekl Wald o mobilní reklamní společnosti za 6 miliardách dolarů a vypíchl její vysoký růstový profil a schopnost odolat kolísavým sazbám a cenám komodit.

"Po velkém náběhu, který měla na začátku roku, velmi ostře korigovala od února do května a nyní se usazuje nad 200denním klouzavým průměrem a myslíme si, že vykazuje známky toho, že půjde nahoru," řekl Wald. "Pro nás je klíčová úroveň 62 dolarů. To je 200denní průměr,“ dodal. "Je zde příležitost a je za ní i dlouhodobá síla."

Společnost Digital Turbine včera zakončila obchodování na 63,35 USD.

Zdroj: CNBC

Patria.cz je investiční portál společnosti Patria Finance a.s. s real-time daty zaměřený na domácí a zahraniční kapitálové trhy. Poskytujeme online informace a analytickou podporu z oblasti financí, makroekonomiky a investic. Samozřejmostí jsou také aktuální investiční tipy a dlouhodobá investiční doporučení. Akcie, měny, komodity, investice, doporučení - vše přehledně na jednom místě.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Akcie ve světě:

Pá 15:25  Výsledky Chevronu za 1Q roku smíšené Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
Pá 10:40  Anglo American odmítla rezolutně nabídku na převzetí od BHP Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688