cryptokingdom.tech (Crypto Kingdom)
Akcie ve světě  |  30.01.2021 16:37:07

Bittrex přidává podporu pro akcie, které delistoval Robinhood

V posledních dnech Ti jistě nemohla ujít kauza okolo skupiny Wall Street Bets, která měla pumpovat cenu některých akcií, jako například GME, AMC a další. Na to zareagovaly některé z tradičních platforem pro obchodování akcií v čele s Robinhood jejich delistováním. V tokenizované podobě je však nově půjde obchodovat na Bittrexu.

Bittrex je známá americká kryptoměnová burza, která však ukazuje, že necílí čistě jen na kryptoměny. Zalistováním tokenizovaných akcií společností, které tradiční brokeři odmítají, pak navíc ukazuje sílu kryptoměn a decentralizace. V současnosti se potom jedná o právě delistované akcie tradičními brokery, konkrétně Gamestop, AMC Entertainment, Nokia, BlackBerry a iShares Silver Trust.

Navíc již ohlásili, že bude v přidávání podpory pro delistované akcie pokračovat! Více k tomu řekl CEO Bittrexu:

„Máme v plánu zalistovat každou akcii, která bude delistována z platforem jako Robinhood, aby i menší investoři měli stejné příležitosti jako multimiliardové finanční instituce.“

Retail v nevýhodné pozici

Ten se mimo jiné také více rozmluvil o tom, jak současná situace jen vyostřuje problematiku toho, že současný finanční systém staví retail při obchodování do velice nevýhodné pozice. Věří však, že právě blockchain a kryptoměny tuto situaci změní, kdy i drobnějším investorům zajišťují srovnatelnější pozici s finančními institucemi, které jsou na trhu desítky let.

Mimo celkového zajištění přístupu retailu k obchodování těchto akcií pak tokenizované akcie nesou další výhody pro právě investory s menším kapitálem. Bittrex totiž nabízí i možnost nákupu jen části takových akcií, čímž výrazně snižuje vstupní bariéru k jejich obchodování. Další z výhod je pak samozřejmě možnost obchodování 24/7.

I přes to, že někteří z brokerů (např. právě Robinhood) obchodování těchto akcií již znovu spustili, jedná se o trading pouze v limitované podobě s např. omezenými možnostmi nákupu. Proto se může zdát výhodnější využití právě Bittrexu, kdy je však i zde nutné poznamenat, že se jedná o centralizovanou platformu, která může v budoucnu např. obchodování akcií taktéž omezit.

CryptoKingdom.cz

Jsme mostem mezi starým a novým světem. Provedeme tě světem kryptoměn a ukážeme ti cestu k největší příležitosti 21. století.

Crypto Kingdom je největší kryptoměnová komunita na CZ/SK scéně. Pomohli jsme již několika tisícům začátečníků se v kryptoměnách zorientovat.

Připoj se k nám a my tě provedeme: https://start.cryptokingdom.tech

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688