zlin.eu (Zlín)
Z regionů  |  18.08.2020 00:00:00

Město nechá zpracovat ekonomický propočet vítězného návrhu na využití areálu Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně



Město nechá zpracovat ekonomický propočet vítězného návrhu na využití areálu Krajské nemocnice Tomáše Bati ve Zlíně

publikováno: 18.8.2020

Zlín - Po zasedání odborné komise složené ze zástupců Statutárního města Zlína, Zlínského kraje, státu, ale i nezávislých odborníků vzešla vítězná varianta na budoucí využití Krajské nemocnice Tomáše Bati. Na daný projekt si město Zlín nyní nechá zpracovat ekonomický propočet na určení finanční náročnosti revitalizace daného prostoru.

Odborná komise hodnotila celkem čtyři návrhy architektonických kanceláří na budoucí využití areálu KNTB, poté, co se provoz staré nemocnice případně přestěhuje do nové nemocnice ve Zlíně-Malenovicích. Odborná porota doporučila ke schválení Radě města Zlína projekt brněnské kanceláře P.P. Architects.

Na základě této studie nyní město Zlín zadá externímu subjektu ekonomické zhodnocení dané lokality, které bude zahrnovat náklady na rekonstrukce objektů, demolice a stavbu nových objektů, zavedení a napojení sítí, vybudování dopravní infrastruktury a také veřejného prostoru a dalších nutných úprav dle vítězné studie.

„Musíme postupovat s péčí řádného hospodáře. Musíme si tedy nechat nezávisle posoudit výtěžnost daných pozemků. Cílem je ekonomický propočet vítězného návrhu, tedy náklady na odstranění neperspektivních staveb, náklady na vybudování nové infrastruktury, jako jsou vozovky a další zpevněné plochy, vodovody, kanalizace, elektro, plynu, nebo vybudování veřejného prostranství. Dále výpočet pozemků, které jsou ekonomicky využitelné, tj. kolik m2 lze případně tržně prodat pro komerční nebo residenční využití a za jakou cenu. Zajímá nás, kolik budou stát rekonstrukce budov, které zůstanou, kolik bude stát vybudování nových a kolik bych stál prodej bytů, kancelářských prostor apod.,“ sdělil primátor Zlína Jiří Korec.

Na základě zhodnocení nachystá město Zlín návrh smlouvy mezi městem, Zlínským krajem a nejspíše i s KNTB jako se současným vlastníkem pozemků a budov v současném areálu KNTB, která bude obsahovat cenu za odkup pozemků v současném areálu i vypořádání pozemků v Malenovicích.

„Jak jsem již vícekrát veřejně prezentoval, vítám aktivitu kraje investovat do zdravotnictví ve Zlíně. Ve chvíli, kdy bude výše uvedená smlouva nachystána, bude předložena jak Radě města Zlína, tak Zastupitelstvu města Zlína,“ doplnil Jiří Korec.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688