TNBiz (TN.cz)
Ze světa  |  23.03.2020 14:10:02

Ruská armáda vyrazila na pomoc Itálii. USA nasadily vojenské lodě

Prezident USA Donald Trump povolá do tří států nejhůře postižených epidemií koronaviru Národní gardu. Země má už přes 35 tisíc nakažených, 457 pacientů nemoci podlehlo. Itálie eviduje už téměř 60 tisíc nakažených a bez mála pět a půl tisíce mrtvých.

Situace v Itálii je kritická. Se svými pěti a půl tisíci obětmi koronaviru země překonala pevninskou Čínu, kde nemoci podlehlo přes 3 200 lidí. Počet nakažených v Itálii dosáhl téměř 60 tisíc. Lékařské posily jí posílají státy napříč celým světem.

Na letecké základně nedaleko Říma přistálo například ruské vojenské letadlo, na jehož palubě je vedle lékařského vybavení také osm mobilních lékařských týmů. Rusko poslalo zhuba sto armádních specialistů v oborech epidemiologie a virologie. Do boje s koronavirem v Itálii vyrazili i zdravotníci z Kuby.

Spojené státy jsou s více než 35 000 nakaženými třetí nejhůře postiženou zemí světa. New York, Kalifornie, Washington jsou státy, které boj s nebezpečným koronavirem zvládají nejméně. Prezident Donald Trump se proto rozhodl jednat a povolal Národní gardu.

V terénu vznikne 15 polních nemocnic o kapacitě několika tisíc lůžek. A do akce prezident vyšle také dvě vojenské nemocniční lodě. "Tyto dvě lodě jsou neuvěřitelné. Jedna vypluje ze západního a druhá z východního pobřeží a budou nasazeny v Los Angeles, aby posílily pohotovostní lékařskou kapacitu," uvedl Trump.

V San Diegu se už na vyplutí připravuje posádka lodi Mercy s kapacitou tisíc lůžek a všemi klíčovými nemocničními odděleními, včetně jednotky intenzivní péče. Lékařskou pomoc na ní najdou obyvatelé kalifornského Los Angeles.

Počet nakažených rychle roste i ve Španělsku, které od neděle hlásí přes čtyři tisíce nových případů. Celkem je v zemi více než 33 tisíc nakažených a přes 2100 mrtvých. Více než 1 300 nových případů oznámilo Německo, kde je situace rovněž vážná. V karanténě skončila německá kancléřka Angela Merkelová poté, co byla na prohlídce u lékaře, u něhož se později nákaza prokázala.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688