TNBiz (TN.cz)
Z domova  |  04.05.2019 17:42:11

Počasí: Přijdou na ledové muže mrazy? Výhled počasí na celý květen a předpověď na tento týden

Na přelomu příštího a následujícího týdne přijdou tzv. ledoví muži. Studené teploty ale Česko zasáhnou už dřív – příští týden má být výrazně teplotně podprůměrný, pak se začne zase oteplovat. Krom nízkých teplot meteorologové předpovídají, že příští týden bude také výrazně deštivý.

Na Klínovci v sobotu v podvečer více jak 15 cm sněhu. Více zde.

Výhled počasí na květen 

Ledoví muži se letos budou jmenovat Radoslav a Stanislav. Květnové mrazíky totiž nepřijdou 12., 13. a 14. května, tedy na svátky Pankráce, Serváce a Bonifáce, ale zhruba o týden dřív. Meteorologové předpovídají, že v nadcházejícím týdnu budou teploty výrazně podprůměrné a na jeho začátku v noci na části území bude i mrznout. Průměrné teploty přes den budou v rozmezí od 11 do 16 °C.

Týden od 13. května přinese oteplení. Denní teploty budou v rozmezí od 15 do 21 °C, noční pak nejčastěji mezi 4 a 10 °C. Meteorologové pak očekávají průměrný úhrn srážek.

Spíše podprůměrně by mělo pršet v týdnu od 20. května. Teploty se přes den mají pohybovat mezi 15 a 25 °C, nejčastěji pak kolem dvacítky, v noci pak mezi 5 a 12 °C. Závěrečné květnové dny pak přinesou podobné teploty, přes den v rozmezí od 16 do 24 °C, přes noc 4 až 10 °C.

 

Počasí v týdnu: Mrazivý začátek týdne

Mráz by měl podle předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu potrápit západ Čech už v noci na neděli, kdy teploty klesnou k -2 °C, ve zbytku republiky se budou pohybovat mezi 0 a 4 °C. Přes den vystoupá teplota jen na 7 až 11 °C, bude zataženo, na východě Moravy a Slezska místy s deštěm nebo přeháňkami, na horách v polohách nad 800 metrů bude sněžit.

Podobný ráz počasí očekávají meteorologové i na začátku příštího týdne. V pondělí klesnou noční teploty na 1 až 5 °C, ojediněle se objeví přízemní mrazíky, na západě Čech klesnou teploty na -1 °C, přes den bude 7 až 11 °C, zataženo s přeháňkami, nad 600 metrů v noci a nad 800 metrů přes den budou srážky smíšené či sněhové.

I v noci na úterý sevřou Česko chladné teploty v rozmezí -1 °C až +3 °C, přes den bude 9 až 13 °C, oblačno, ze severu se začne rozšiřovat déšť, nad 900 metrů budou srážky smíšené nebo sněhové.

Ve středu se začne mírně oteplovat, v noci ještě budou teploty klesat k nule, nejvyšší budou 4 °C a meteorologové předpovídají četné přízemní mrazíky. Přes den bude 14 až 18 °C, jasno až polojasno, během dne bude v Čechách přibývat oblačnost a déšť.

Ve čtvrtek už meteorologové v noci s mrazy nepočítají, teploty přes noc budou 5 až 9 °C, přes den pak 12 až 16 °C, na většině území ale bude pršet.

Počasí o víkendu 

Od pátku do neděle podle předpovědi také budou četné deště, v noci se teploty mají pohybovat mezi 4 až 9 °C, přes den pak mezi 14 až 18 °C, o víkendu klesnou ale na 11 až 15 °C.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688