Kryptofond (Kryptofond)
Kryptoměny  |  03.05.2019 14:12:56

Měsíční report KRYPTOFONDU

Dnešním dnem jsme se dostali na klíčovou úroveň $5,600 a cena BTC se od února 2019 zhodnotila až o 70%. Můžeme očekávat vzestup až na $6,000, kdy BTC nemá žádné větší překážky ke zdolání této psychologické hranice.

Všechny ostatní hlavní měny vůči BTC ztrácí a je to první trend od poloviny minulého roku, kdy s růstem BTC hlavní měny se nezhodnocují.

Bitcoin začíná posilovat. Nyní je v cirkulaci celkem 17,700,000 z 21,000,000 BTC. Hahsrate se znásobil až o 10x více za poslední dva roky. Těžaři BTC vydělávají na denní bázi 3,5x BTC více než dva roky nazpět. Cena za transakci se snížila o 60% za posledních 12 měsíců. Počet Bitcoinových blockchainových peněženek vzrostl o 2,5x více za poslední dva roky.

Krypto společnosti potřebují bankovní účty, aby mohly operovat ve standartním světě a donedávna francouzské banky nepřijímaly krypto společnosti. To vše změnil francouzský finanční regulátor Autorité des Marchés Financiers (AMF), který vytvořil nový zákon. Ten přikazuje otevřít bankovní účet jakékoli krypto společnosti.

Generální prokurátor New Yorku obvinil Bitfinex (kryptoměnová burza, vlastní taktéž dceřinou společnost Tether) o zmizení $850 milionů klientských peněz z účtu Tether. Trh na tuto zprávu zareagoval propadem BTC o $500 neboli o 3% (v krypto komunitě se již dlouho vedly debaty, zda Tether opravdu disponuje s prostředky na svém účte, když kryje 1 USD:1 USDT). Proč ale tato zpráva nijak kryptoměnový trh nezajímá? Je to jednoduché. Tether měl v minulosti již několik potyček s regulací, které vždy ustál. Investoři, kteří investují do dlouhodobého měřítka, se nenechají ovlivnit vnějšími faktory. Nyní se buduje regulační prostředí a je to správně, že tato kauza nastala. Jen takto se může dále krypto svět postupně vyvíjet a stávat se stabilním regulatorním prostředím pro vetší instituce nebo bankovní domy a stabilnějším prostředím pro samotné klienty. O 2 dny později společnost Bitfinex dodala odpověď, kde uvedla že mají pokryto na bankovním účtu 85% peněz.

Facebook vydalo prohlášení o jejím budoucím směřování. Soukromí je budoucnost. Krásně tuto zprávu sumarizoval Bitcoinový evangelista A. Pompliano, kde uvedl, že Facebook čeká změna byznysového modelu, decentralizace na prvním místě a soukromí jako inovace. Má pravdu. Facebook po několika uplynulých letech, kdy se stýká se skandály s daty, potřebuje změnu dvojího rázu. Soukromí a decentralizaci. Tento model taktéž potvrdil na každoročním korporátním sjezdu sám CEO společnosti Mark Zuckerberg, kde uvedl, že se snaží vybudovat kryptoměnu, díky které Facebook vstoupí do finančního světa a taktéž vyřeší ochranu osobních dat a větší soukromí pro své uživatele. Musíme mít na paměti, že Facebook vyrostl jako gigant především díky tomu, že všechny jejich podnikatelské záměry vždy vycházejí z potřeb klientů a z dat, které Facebook dennodenně sbírá a ihned vyhodnocuje posledních 15 let. Toto prohlášení nebylo filozofickým, ale utvrzení, že Facebook má záměr stát se finančním decentralizovaným gigantem. 

 

Kryptofond

Jsme prvním soukromým fondem ve střední Evropě zaměřeným na kryptoměny. Poskytujeme našim klientům profesionální správu a bezpečný přístup do digitálních měnových aktiv.

Více informací naleznete na: https://kryptofond.cz/en/


Poslední zprávy z rubriky Kryptoměny:

Čt 11:05  Obchody s kryptem stouply od ledna do dubna o čtvrtinu Martin Stránský (WBTCB)
Út 16:45  Ethereum pod úrovní 3000 USD X-Trade Brokers (XTB)




Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688