TNBiz (TN.cz)
Ze světa  |  18.04.2018 17:58:10

Zvrat ve vyšetřování: Kuciakovu vraždu bude řešit mezinárodní tým

Vraždu slovenského novináře Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírové bude objasňovat mezinárodní vyšetřovací tým. Jeho vznik dnes v holandském Haagu podepsal slovenský generální prokurátor Jaromír Čižnár. Slovenská policie čelí kvůli neúspěšnému vyšetřování velké vlně kritiky.

Od únorové dvojnásobné vraždy už brzy uplynou dva měsíce. Vyšetřování slovenských kriminalistů však zatím žádné výsledky nepřineslo. Nově by jim tak měl pomoci mezinárodní tým.

Vznik týmu Slováci oznámili po středečním setkání se zástupci italské justice, Eurojustu a Europolu. "Podepsání dohody považuji za mimořádně důležité. Dohoda bude sloužit pro výměnu informací a získávání nových poznatků vedoucích k objasnění vraždy a nalezení jejího pachatele," řekl portálu tvnoviny.sk prokurátor Jaromír Čižnár.

V minulém týdnu za důkladné vyšetření celého případu protestovalo v ulicích Bratislavy přes 30 tisíc lidí. Na totožném protestu v Humenném vystoupila i matka zavražděné Martiny. Ve svém projevu si stěžovala na váznoucí vyšetřování, ale také na to, že policisté stále neřeší kauzy, na které Kuciak ve svých textech upozorňoval. "Janko s Martinou prolili svoji krev zbytečně," dodala Zlatica Kušnírová v závěru projevu.

Tento týden se však na Slovensku doslova hnuly ledy. V pondělí kvůli zklidnění situace rezignoval ministr vnitra Tomáš Drucker. O den později pak premiér Peter Pellegrini oznámil, že kritizovaný policejní prezident Tibor Gašpar skončí ve své funkci do konce května.

Policejní prezident v úterý ještě stihl oznámit, že se vyšetřovatelé brzy obrátí na veřejnost s prosbou o pomoc při objasňování případu. Vyšetřovatelé údajně plánují zveřejnit identikit možného pachatele.

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688