Research (W4T.CZ)
Akcie v ČR  |  10.02.2018 09:06:59

BCPP: Kalendář hospodářských výsledků a dividendy v roce 2018


Mediální CETV jako jedna z posledních firem na pražské burze oznámila ve čtvrtek termín reportu hospodářských výsledků za 4. kvartál, resp. celý uplynulý rok. Představí je tento čtvrtek 8. února, tedy obdobně jako loni ve stejný den co Komerční banka.

Ilustrativní obrázek
Foto: W4T

Již o den dříve, ve středu 7. února, report zveřejní banka MONETA. Po výsledkově živém týdnu však následně nastane v tomto ohledu na pražské burze pauza, resp. až 28. února přijde s reportem skupina Erste a slovenská TMR. Posledně zmiňovaná nicméně v hledáčku investorů na pražské burze příliš není, má navíc rozdílné účetní období.

Ve výsledkově živém březnu výsledky nejprve představí likérka STOCK (7.3.), následně sázková Fortuna (15.3.), domácí energetický gigant ČEZ (20.3.), pojišťovna VIG a Pegas (22.3.), nápojová Kofola (23.3.) a tabákový koncern Philip Morris (27.3.). 

Termín reportu výsledků za rok 2017 zatím nezazněl již jen ze strany solární E4U. Loni je zveřejnila jako poslední až 2. května.

Přehled termínů reportů výsledků za 4. kvartál, resp. rok 2017

BCPP - přehled termínů reportu výsledků firem za rok 2017

 

Dividendy

O dividendách u většiny emisí obchodovaných na pražské burze musí ze zákona rozhodnout sami akcionáři na valné hromadě. Zatím žádná ze společností, která již zveřejnila výsledky loňského hospodaření, neuvedla ani návrh, o kolik zisku se s akcionáři hodlá letos podělit. Některé firmy však již odtajnily termín letošní valné hromady i rozhodné datum na dividendu.

Když ne rovnou první, tak jistě mezi prvními bude tradičně valná hromada tabákového koncernu Philip Morris, který ji plánuje na 27. dubna. Rozhodné datum pro nárok na účast a tedy zároveň pro dividendu bývá u společnosti o 7 dní dříve. Na fyzickou výplatu dividendy, kterou trh odhaduje opět na minimálně 1000 korun, se akcionáři mohou těšit od 29.5.

Ve čtvrtek 24. května se sejdou akcionáři Erste. Odsouhlasí, jakým tempem letos dále vzroste dividenda, na kterou bude stanoven rozhodný den na 30.5., resp. ex-date na 29.5. Samotná výplata požitku by se měla uskutečnit následně 1.6.

Hned o den později na 25. května je plánována valná hromada i druhé rakouské společnosti – pojišťovny VIG. Rozhodný den pro dividendu by akcionáři měli schválit na 29.5. (ex-date 28.5.), výplatu na 30.5.

Zda i letos nabídne nejvyšší dividendový výnos banka MONETA, můžeme jen spekulovat. Stejně tak, jak následná samotná výplata dividend zamíchá se samotným kurzovým vývojem jednotlivých titulů. Určitým vodítkem může být analýza loňského vývoje prezentovaná v dřívějším článku „Analýza – zhodnocení/ztráty titulů na pražské burze od letošní dividendy“.

 

W4T.CZ

w4t.cz je předním ryze českým finančním portálem s bohatou zásobou tematických článků jak pro laickou, tak i profesionální veřejnost, najít zde můžete vše o akciích, komoditách nebo forexu, informace k osobním financím nebo zpráv z byznysu a podnikání. Zpravodajství produkuje denně průměrně 90 článků a rychlých zpráv z finančních trhů čímž se vyrovná i prestižním zahraničním konkurentům. Součástí webu je též robustní odborná knihovna, ze které mohou čerpat investoři know-how pro správná investiční rozhodnutí.

Více informací na: www.w4t.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688