Jiřina Kavková (Kurzy.cz)
Útok na USA  |  12.09.2001 11:34:15

Úvahy a komentáře přímo z New Yorku III.

 

Premyslim co se vlastne deje ...

nekdo neco nezvladl. Na strane druhe, nekdo jiny mel uspech - podle zachyceneho rozhovoru z paluby z jednoho z letadel pred dopadem, ktery rikal ze nektere z tercu byly trefeny. Na prvni pohled muzeme rici, ze je to pruser jako mraky.

Napadla mne otazka co ted ? Poprve jsem dnes dostal strach kdyz jsem videl, lepe receno slysel prezidenta Busche rikat:'our military is strong and prepared' ... a potom vyzval k modleni - prvni reakce byla kocourkov. Ale hned po vyzve k modleni jsem si vzpomel na zabery "oslavujicich" lidi zpalestiny a "vyjevil" se mi preklad toho co ti lide provolavali - "buh je vsemocny". Paralela, ale spise podobnost, to je to slovo - nenapada mne nic lepsiho nez rici "no potes pambuh!" ... komu se pomsti. S kym se bude bojovat. Nakoho zautoci ty divize tanku, letadlove lode, ponorky ... .

Prave se podle TV zprav po 13ti hodinach rozjizdi zachranne prace, teda spise odklizeci prace. Cast "mesta" je bez elektriny, ale "zasvetlena" umelym osvetlenim. Vicemene zacina odklizeni cest, aby se mohlo zacit s vyprostovanim. zase musim obdivovat americany za "pomoc" - podle starosty je vice dobrovolniku, nez se potrebuje, tak samo s materialem, technikou ... jedine ceho neni dostatek je krve skupiny nula.

Zatim se spise snazi uhasit ohne (dym) a zpristupnit prijezdove cesty - jak bylo receno jdou "inch after inch" a buldozery odklizeji ulice-cesty. V troskach jsou lide, teda i zivi lide, podle informaci.

Jedine zatim potvrzene "ztraty" jsou z letadel ktera spadla (vsichni mrtvi) a nemocnic - radove stovky lidi a dalsi stovky byly osetreny. Jedina slozka co zatim "promluvila" vice byl "zastupce zastupce sefa hasicu", ktery rekl ze z asi 400 hasicu kteri byli na miste (WTC) jich polovina chybi ... starosta pouze rekl, ze zatim nechce spekulovat, ale jich je hodne a to je od politika jeho razu neco. Jeden ze dvou center krizoveho "stabu" byl v WTC a starosta ho opustil asi 10minut pred zricenim - rikali, ze nemuze spadnout ... vetsina tech lidi tam zustala (pravdepodobne) ... . Co rici ? Nikdy nerikej nikdy.

Novinka: prave zabavili pod jednim z nejznamejsich a nejstarsim z mostu nakladak plny explosiv ... . Bylo zatceno pet "cistych" belochu mezi 19-ti a 24-mi lety.

Kazdopadne vcerejsi vecerni projev Busche na me zase zanechal "dojem" - porad se nenaucil cist z kamery, mimiku, ani mluvit ... neco jako sledovat Zemana - clovek ma dojem ze pred kamerou je retardovany clovek co je pred kamerou omylem ... . Boze zehnej americe s temito slovy se loucil - skoda ze se neprerekl a nerekl queen ci king, aspon bych mel dojem ze to melo byt komicke.

Jaromir Zdrazil, New York

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář

Poslední zprávy z rubriky Útok na USA:

25.02.2002  Bude dolní Manhattan městem duchů? Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
06.02.2002  Teroristé byli hlavně Saudové  Dr. Zdeněk Burián (Anopress)
09.01.2002  Útok na USA - přehled říjen Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
09.01.2002  Útok na USA - přehled září Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)
07.12.2001  Antrax objeven v sídle amerického FEDu Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688