TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  28.07.2011 09:30:06

Týden.cz: T-Mobile podal na Sazku trestní oznámení

PRAHA (MEDIAFAX) - Telefonní operátor T-Mobile podal na společnost Sazka trestní oznámení za zpronevěru peněz, firma totiž společnosti T-Mobile neuhradila 228,5 milionu korun, které vybrala přes terminály. Ve čtvrtek o tom informoval server Týden.cz.

Podle serveru jde o peníze, které zákazníci společnosti T-Mobile dobili prostřednictvím terminálů na jaře letošního roku. Sazka je však T-Mobilu nevyplatila. "Podali jsme trestní oznámení kvůli zpronevěře peněz," uvedla pro server mluvčí T-Mobile Martina Kemrová. "Podle právních expertiz a podle poslední smlouvy ty peníze nikdy nebyly jejich majetkem; náš majetek si přisvojili," dodala.

Mobilní operátoři včetně T-Mobile pozastavili dobíjení mobilních telefonů přes terminály Sazky letos osmnáctého března. Do insolvenčního řízení Sazky později přihlásil T-Mobile pohledávky za 228,5 milionu korun.

"Jsou to věci, které se týkají bývalého managementu," reagovala mluvčí Sazky Lenka Angelika Tichá. "Podle toho, co naši právníci zkonstatovali, však je možné, že se právníci T-Mobilu nemýlí," dodala.

Jak server píše, trestní oznámení se tak týká především bývalého šéfa Sazky Aleše Hušáka, který byl generálním ředitelem loterijní společnosti od roku 1995 do letošního jara. Sazku totiž nyní řídí tým insolvenčního správce. Firma se do insolvence a následně do konkurzu dostala kvůli problémům se splácením úvěru na výstavbu pražské haly O2 arena.

Věřitelský výbor poté schválil úvěrovou smlouvu o objemu celkově až 500 milionů korun, které mají sloužit k zachování běžného chodu firmy. Půjčku se splatností dva roky poskytla společnost Moranda, kterou kontroluje skupina PPF miliardáře Petra Kellnera. Akcionáři Sazky jsou občanská sdružení působící v tělovýchově a sportu.

V roce 2009 dosáhly tržby operátorů Telefónica O2, T-Mobile a Vodafone za dobíjení kreditů prostřednictvím terminálů Sazky 9,6 miliardy korun, o rok dříve to bylo 10,6 miliardy a v roce 2007 dokonce 10,9 miliardy korun.

Libor Popela, popela@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 
Kurzy.cz logo
EUR   BTC   Zlato   ČEZ
USD   DJI   Ropa   Erste

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688