Dan Karpíšek (Komerční banka)
Akcie ve světě  |  14.08.2001 11:02:34

Německo: Index Dax včera posílil o 0,4% tažen zájmem investorů o akcie Commerzbank. Ta výrazně posilovala...

Evropské akcie
Investiční bankovnictví KB

Datum : 14.8.2001

      
Německo
Index Dax včera posílil o 0,4% tažen zájmem investorů o akcie Commerzbank. Ta výrazně posilovala poté co se na trhu objevily informace, že banka jedná o svém převzetí. Mezi kandidáty patří Deutsche Banka a italská pojišťovna Generali. Na druhou stranu, pod tlakem zůstaly akcie Deutsche Telecomu a Bayeru. Deutsche Telecom stále ztrácí pod tlakem převisu akcií na trhu, které byly použity k financování akvizice VoiceStream.

       Německé akcie dnes zahájily růstem, který je tažen hlavně technologickými tituly a akciemi Deutsche Telecomu. Deutsche Telecom posiluje v reakci na zlepšení investičního doporučení a koriguje tak svoje ztráty z předchozích dní. Posiluje rovněž Infineon, Deutsche Bank a Allianz.

      
Velká Británie
Index FTSE 100 včera velmi mírně vzrostl o 0,1%, když byly další ztráty telekomunikačního sektoru byly kompenzovány zisky především akcií ropných společností. Opět velmi ztrácely akcie společnosti Marconi. Nedařilo se také akciím Vodafone, Energis a Colt Telecom. Naopak, posilovaly akcie BP Amoco a Shell. Dařilo se rovněž akciím ARM Holdings v reakci na zlepšení investičního doporučení na akcie Intelu.

       Index FTSE 100 zahájil dnešní obchodování růstem, který je podpořen především akciemi společnosti Vodafone a také technologickým sektorem v čele v akciemi Logica, ARM Holdings a Cable&Wireless. Naopak, proti trhu se pohybují akcie Marconi, kde investoři očekávají že společnost vydá tzv. profit warning.

      
Francie
Francouzské akcie včera velmi silně posilovaly taženy růstem technologických titulů a akcií TotalFinaElf. Index CAC-40 si včera připsal 1,5% na 4920,4 bodu. Posilovaly akcie STMicroelectronics v reakci na zlepšení investičního doporučení. Zájem o akcie STMicro podpořil i ostatní technologické tituly jako je Dassault Systemes, Thomson Mutlimedia a Alcatel.

       Francouzské akcie dnes rozšiřují svoje včerejší zisky. Nejvíce se daří akciím STMicroelectronics a Alcatelu. Svoje předchozí ztráty koriguje France Telecom v reakci na získání zakázky od francouzských drah.

      
Nizozemí
Index AEX včera posílil o 0,4% na 532,4 bodu tažen posilováním akcií významných společností. Dařilo akciím Philips Electronics a ASM Lithography v reakci na zlepšení investičního doporučení na akcie výrobců čipů. Posílily rovněž akcie Royal Dutch v reakci na možné snížení těžby ropy. Oslabovaly akcie ABN AMRO v reakci na problémy v její divizi pro velké klienty.

       Dnes pokračuje růst holandského trhu, který je opět podpořen akciemi Philips Electronics a ASM Lithography. Daří se rovněž finančním titulům ABN AMRO a Aegon. Posilují rovněž akcie UPC v reakci na výsledky hospodaření, které překonaly odhady analytiků.

      


      Tyto zprávy pro vás vytváří Investiční bankovnictví KB.
K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688