Saxo Bank (home.saxo)
Akcie ve světě  |  23.02.2011 10:50:52

Equity Update: Navzdory tlaku ze strany cen ropy otevřou akciové trhy na mírně vyšších úrovních

Očekává se, že po poměrně mohutném výprodeji během včerejší americké seance otevřou evropské akciové indexy ve středu na mírně vyšších úrovních. Dnes bude zveřejněna celá řada makrodat, která určí dnešní směřování trhu – sledujte zejména zápis ze zasedání BoE (9:30 GMT), nové průmyslové objednávky v eurozóně (10:00 GMT) a prodeje existujících domůUSA (15:00 GMT).

Napětí na Středním východě i nadále stahuje akcie dolů pod vlivem obav z rostoucí inflace způsobené vyššími cenami ropy. Dokud se toto napětí neuvolní, počítejte s tím, že tento způsob obchodování bude pokračovat. V noci byl zveřejněn čínský index důvěry spotřebitelů. Jeho hodnota v důsledku pokračujícího růstu inflace poklesla ve čtvrtém čtvrtletí ze 104 na 100 bodů. Všeobecně se předpokládá, že Čína bude muset zvýšit úrokové sazby, aby udržela inflaci pod kontrolou, což ale způsobí zpomalení hospodářského růstu.

Japonsko zaznamenalo v lednu první schodek obchodní bilance, neočekáváme ale, že by to signalizovalo oslabení japonské ekonomiky. Spíše se to dalo očekávat, vzhledem k růstu cen komodit, které tlačí náklady na dovoz nahoru. I nadále zastáváme obecný názor, že vývozy jsou nyní ve fázi oživení, neboť globální ekonomika se zotavuje a v tomto kontextu můžeme leden, a možná i únor, považovat za odchylky od tohoto trendu.

Zápis ze zasedání Bank of England, který bude zveřejněn dnes dopoledne, je obzvláště důležitý, neboť právě zpráva BoE o inflaci odstartovala téma růstu inflace na trzích. Sledujte tedy uveřejnění této zprávy, především se zaměřte na jakékoli nové poznámky o inflaci.

Vzhledem k tomu, že současným tématem na trzích je růst inflace, akcie obecně tím utrpí a očekáváme, že toto téma vydrží ještě asi na měsíc. Napětí na Středním východě a vyšší ceny ropy toto téma jen posilují, ale na rozdíl od převládajícího názoru nemá toto napětí na trhy tak velký dopad. Pokud jde o expozici, je nyní správný čas pro akcie ropných společností – jak v oblasti průzkumu a produkce, tak i služeb. V této souvislosti věnujte pozornost společnostem Statoil, Total, Schlumberger, Seadrill a Subsea 7. Jinak sledujte klasické defenzivní tituly mezi podniky veřejných služeb, jako jsou E.ON a EDF. Ve zdravotnictví sledujte Roche a Novo Nordisk a ve spotřebním zboží společnosti Danone a Nestlé.

Více informací najdete na www.saxobank.cz.

Christian Blaabjerg, Chief Equity Strategist, Saxo Bank, www.saxobank.cz

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář





Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688