Saxo Bank (home.saxo)
Finance  |  10.05.2010 13:22:19

Záchranný balíček, který musel přijít, je tu! Škoda, že tak pozdě ...

Záchranný balíček, který musel přijít, je tu!

Je ostuda, že přišel tak pozdě a že má tak malý vliv na náladu na trhu… Můžete praseti namalovat rypák rtěnkou, ale na konci dne bude stejně prasetem!
Nebudu vás nudit stupidními podrobnostmi o tom, kdo co řekl a slíbil a jak se to bude nebo nebude uskutečňovat atd.... níže je stručný výtah víkendových událostí a na jeho základě byste si měli udělat jasnou představu o tom, co je na stole.

Představitelé EU oznámili řadu opatření k řešení problematiky úvěrování zemí na periferii EU. Ministři financí EU schválili balík pomoci v celkové výši 750 mld. EUR, který zahrnuje dvojstranné úvěry / záruky ve výši 440 mld. EUR na dobu tří let, plus 250 mld. EUR od MMF a 60 mld. EUR z rezervního fondu EU. Krátce po tiskové konferenci představitelů EU oznámila ECB, že v souvislosti s EUR bude intervenovat na trzích veřejných a soukromých dluhových cenných papírů. Ve svém prohlášení však ECB jasně hovoří o tom, že tyto injekce likvidity, které budou výsledkem těchto operací, bude sterilizovat, a naznačuje, že jakékoli nákupy dluhopisů nebudou znamenat kvantitativní uvolňování. Kromě toho americký Fed oznámil, že obnoví devizové swapové linky s ECB, BoE, SNB a BoC (krátce nato se k těmto centrálním bankám připojila i BoJ). A konečně ECB sdělila, že u pravidelných tříměsíčních operací 26. května a 30. června přistoupí k aukcím za fixní sazbu s plnou alokací a 12. května provede šestiměsíční operaci za průměrnou minimální nabídkovou cenu hlavní refinanční operace.

Podíváme-li se na trh, jistě si dokážete představit, že EURUSD otevřelo obchodování s cenovou mezerou směrem vzhůru a nyní má zjevně na mušce různé stop příkazy, které na trhu leží jako nášlapné miny. Za bedlivou pozornost u tohoto páru dnes stojí úrovně jako 1,2930 směrem dolů a směrem nahoru celá řada nabídek kolem 1,3000, přičemž nejvýznamnějí stoplossy jsou umístěny nad hladinou 1,3030. Pár se dnes dopoledne jen s obtížemi dostává přes všechny tyto nabídky, ale prozatím je po něm stále poptávka, jelikož trh i nadále tuto zprávu vstřebává. V eurozóně ale v reálu žádné velké změny nehrozí, možná vůbec žádné, a vše výše uvedené představuje prostě „kvantitativní uvolňování“, jen v hezčím obalu, tentokrát ovšem s rozsáhlým mlžením okolo. V krátkodobém výhledu tento pár nejspíš půjde ještě vzhůru, ale jakmile skončí uzavírání krátkých pozic, znovu začnu s rozvahou jednoznačně prodávat.

Pokud si někdo vzal k srdci, co jsem říkal v pátek o USDCAD, měl by se nyní radovat ze značného zisku blížícího se 300 bodům, pokud se mu podařilo prodat ve chvíli vrcholu na 1,0550/70, který následoval po pátečním zveřejnění kanadských údajů o zaměstnanosti.

Pokud jde o GBPUSD, je to hádání z křišťálové koule, a já vážně raději zůstanu chvíli stranou, dokud se prach neusadí a nebude zřejmé, jak bude doopravdy vypadat britský parlament. Dnes odpoledne proběhne jednání Bank of England (přesunuté kvůli volbám ze čtvrtka), ale mám pocit, že z toho nic moc nekouká. Zatím žádné jasné obrysy na obzoru, alespoň ne dnes.

AUDUSD se i nadále tlačí o kousek výš, z velké části díky celkovému pohybu trhu od víkendu, ale nenechte se mýlit. Veškerý pohyb je zase jen mlžení, a se obloha znovu rozjasní, budu zase prodávat se zřetelem k úrovni 0,9100/30, než se pustím do strategických krátkých pozic.

Všude jinde si ponechte na hlavách ochranné přílby i na dalších několik dní, protože než bude líp, bude ještě hůř. A teď k vašim stížnostem, jak jsou teď opce drahé… Samozřejmě, že jsou drahé, co byste čekali při tak vysoké volatilitě, ale to rozhodně není důvod, abyste se nepokusili o dobrý obchod (a příležitosti jsou), kterým se můžete vyhnout bouřlivým tendencím spotového trhu.


Ken Veksler, Saxo Bank

 Globální online investiční banka

Saxo Bank je globální investiční banka specializující se na online obchodování a investice na mezinárodních finančních trzích. Saxo Bank umožňuje soukromým investorům a institucionálním klientům obchodovat s FX, CFD, cennými papíry, futures, opcemi a dalšími deriváty a poskytuje i profesionální správu portfolia a fondů díky svým online obchodním platformám oceněným řadou různých ocenění.

Více informací na: www.saxobank.cz

10.05. 14:12  Ach SAXO jednou down jednou up:) (Dnes už mám vyděláno)
10.05. 14:08  je libo další letenku? (Ekonom)

Poslední zprávy z rubriky Finance:

28.02.2012  Jak obchodovala Amerika 28. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Jak obchodovala Amerika 27. 2. 2012 Grant Capital (Grant Capital)
27.02.2012  Evropské burzy oslabují, pražská burza udržela úroveň z konce minulého týdne Investiční bankovnictví (Komerční banka)
27.02.2012  ECB už 2 týdny nekoupila žádné vládní dluhopisy Vladimír Urbánek (Kurzy.cz)




Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688