TNBiz (TN.cz)
Akcie v ČR  |  24.03.2010 03:00:07

Komerční banka prodá tři sídla v Praze

Mediafax

PRAHA (MEDIAFAX) - Komerční banka prodává tři své budovy v Praze. Píše ve středečním vydání deník E15.

Výběrové řízení, které pro ni zajišťuje poradenská společnost Knight Frank, je dalším krokem v připravovaném sestěhování velké části zaměstnanců do nového objektu.

„V nabídce jsou aktuálně nemovitosti v Libni, Holešovicích a Vršovicích o celkové ploše přes patnáct tisíc metrů čtverečních,“ potvrdila deníku E15 ředitelka pražské pobočky Knight Frank Zdeňka Klapalová. Právě tak velké prostory poptává banka v tendru na výstavbu nového administrativního sídla, do jehož finále postoupily projekty City West a Office Islands Letňany od developerských společností Finep a Hochtief Development.

Na prodej jsou teď bankovní sídla Podvinný mlýn, U Průhonu a K Botiči. Ve všech třech případech počítá banka s tím, že zde zůstane v nájmu do konce roku 2012.

Komerční banka se také v současné době zbavuje řady svých nemovitostí v regionech. Většinou se jedná o domy, kde hodlá zůstat alespoň v části prostor nadále v nájmu. „Loni se nám podařilo prodat sedm nemovitostí v regionech za pět milionů eur. Prodej dalších 17 objektů bychom měli dokončit v letošním roce,“ upřesnil Václav Kolář z Knight Frank.

Realitní společnost podle svého vyjádření zaznamenává vyšší zájem tuzemských investorů. „Kupující pocházejí jak z řad lokálních podnikatelů, tak investorů. Ti mají znovu zájem o uložení finančních prostředků do nemovitostí v regionech,“ tvrdí Klapalová.

Jeden z největších obchodů tohoto druhu proběhl před čtyřmi lety, kdy ČSOB prodala 21 nemovitostí napříč celou republikou více než za 300 milionů korun. Balík 16 objektů tehdy získala společnost Bohemia Real Estate. Přes stovku svých komerčních objektů z celé republiky rozprodala v minulých letech také Česká spořitelna.

Finanční instituce v posledních letech podrobně analyzují míru a efektivitu využití svých objektů. Optimalizují provozní náklady, vyhledávají plochy vhodné k dalšímu pronájmu a hledají možnosti jiného a komerčně výhodnějšího využití, než je současný stav. Ve finále pak nabízejí některé nemovitosti k prodeji.

Josef Janda, janda@mediafax.cz

TNBiz.cz - Zprávy TNBiz jsou zpravodajským kanálem Televize Nova, TN.cz společnosti CET 21. TN.cz přináší zpravodajství z domácí i zahraniční ekonomiky a politiky.

K článku zatím nejsou žádné komentáře.
Přidat komentář







Zobrazit sloupec 

Kalkulačka - Výpočet

Výpočet čisté mzdy

Důchodová kalkulačka

Přídavky na dítě

Příspěvek na bydlení

Rodičovský příspěvek

Životní minimum

Hypoteční kalkulačka

Povinné ručení

Banky a Bankomaty

Úrokové sazby, Hypotéky

Směnárny - Euro, Dolar

Práce - Volná místa

Úřad práce, Mzda, Platy

Dávky a příspěvky

Nemocenská, Porodné

Podpora v nezaměstnanosti

Důchody

Investice

Burza - ČEZ

Dluhopisy, Podílové fondy

Ekonomika - HDP, Mzdy

Kryptoměny - Bitcoin, Ethereum

Drahé kovy

Zlato, Investiční zlato, Stříbro

Ropa - PHM, Benzín, Nafta, Nafta v Evropě

Podnikání

Města a obce, PSČ

Katastr nemovitostí

Katastrální úřady

Ochranné známky

Občanský zákoník

Zákoník práce

Stavební zákon

Daně, formuláře

Další odkazy

Auto - Cena, Spolehlivost

Registr vozidel - Technický průkaz, eTechničák

Finanční katalog

Volby, Mapa webu

English version

Czech currency

Prague stock exchange


Ochrana dat, Cookies

 

Copyright © 2000 - 2024

Kurzy.cz, spol. s r.o., AliaWeb, spol. s r.o.

ISSN 1801-8688